Intalnire Merkel-Obama la Berlin. Accent pe nevoia continuarii cooperarii transatlantice

Vlad Toma | 17.11.2016

Barack Obama, presedintele american, s-a intalnit astazi la Berlin cu Angela Merkel, cancelarul german, in ultima vizita oficiala pe care o efectueaza in Europa in calitate de presedinte al SUA.

Pe aceeași temă

 

Printre principalele probleme discutate de cei doi s-au numarat incalzirea globala si terorismul, anunta The Guardian.

 

Cei doi au subliniat nevoia continuarii cooperarii dintre SUA si UE pe temele incalzirii globale, a masurilor anti-teroriste si a semnarii unui tratat comercial transatlantic in perioada presedintiei lui Donald Trump. 

 

Merkel si Obama au subliniat faptul ca orice incercare de intoarcere la lumea de dinaintea globalizarii este sortita esecului.

 

 “Germanii si americanii trebuie sa modeleze acest proces de globalizare in functie de propriile lor valori si idei. Cooperarea noastra trebuie sa devina mai puternica, prin intermediul afacerilor si a cetatenilor nostri“, se arata intr-un articol care prezinta punctul de vedere al celor doi.

 

Pozitia celor doi este total opusa celei exprimat de Donald Trump in campania electorala, acesta amenintand ca va anula tratele comerciale existente. Trump a acuzat-o pe Merkel ca isi ruineaza tara prin politicile pe care le-a adoptat in privinta refugiatilor. 

 

Acordul de la Paris legat de schimbarile climatice este descris drept un tratat care “furnizeaza un cadru pentru protectia comuna a planetei,” in timp ce Trump nu recunoaste existenta acestui proces de incalzire globala.

 

Articolul arata de asemenea ca respectul pentru demnitatea umana implica nevoia oferirii de ajutor umanitar milioanelor de refugiati din intreaga lume si precizeaza ca semnarea Parteneriatului Transatlantic (TTIP) ar aduce multe avantaje firmelor germane si americane dar si angajatilor, consumatorilor si fermierilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22