Intalnire Merkel - Putin - Hollande - Poroshenko, miercuri, la Berlin

Dora Vulcan | 18.10.2016

Presedintii rus Vladimir Putin, cel francez Francois Hollande, ucrainean Petro Poroshenko si cancelarul german Angela Merkel se vor intalni miercuri la Berlin pentru a "evalua punerea in practica" a acordurilor de la Minsk, au anuntat marti Parisul si Berlinul, potrivit AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Cancelarul german i-a invitat (pe cei trei presedinti) pentru a evalua punerea in practica a acordurilor de la Minsk de la ultima intalnire" in acest format, in 2 ianuarie 2015, la Paris, potrivit unui comunicat al cancelariei, citat de AFP. 

 

Acest summit va permite de asemenea sa se "discute viitoarele etape ale procesului in vederea rezolvarii crizei din estul Ucrainei", arata si presedintia franceza.

 

Ucraina se confrunta de peste doi ani cu un conflict in care se confrunta fortele guvernamentale cu separatistii pro-rusi sustinuti de Rusia, ceea ce Moscova dezminte.

 

Conflictul s-a soldat cu peste 9.600 de morti si, in ciuda declararii mai multor armistitii, lupte sangeroase au loc in mod regulat pe linia frontului.

 

Consultarile telefonice dintre cei patri lideri s-au intensificat in ultimele zile.

 

In cadrul unei convorbiri telefonice cu Francois Hollande si Angela Merkel, Petro Poroshenko "a subliniat importanta de a avea o pozitie comuna asupra Ucrainei inaintea Consiliului European din 20 si 21 octombrie la Bruxelles, unde va fi discutata strategia ce va fi adoptata fata de Rusia", potrivit Kievului.

 

Cei 28 de lideri europeni vor discuta joi relatiile cu Rusia, in lumina dosarului ucrainean, dar si sirian.

 

Participarea aviatiei rusesti la bombardamentele efectuate de fortele presedintelui sirian asupra cartierelor rebele din Alep (nord) a fost dur criticata de Uniunea Europeana.

 

Fermi in declaratii, europenii nu au trecut insa si la sanctiuni impotriva Rusiei, in conditiile in care numerosi apropiati ai presedintelui Vladimir Putin sunt deja tinta unor masuri restrictive impuse de UE dupa anexarea Crimeii, in 2014.

 

Mai multe tari, printre care Ungaria si Grecia, se evident reticente fata de astfel de noi masuri impotriva Rusiei, potrivit unei surse diplomatice. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22