Intrevedere Bogdan Aurescu-Victoria Nuland, la New York: Bucurestiul, aliat de baza al SUA

Tudor Despina | 28.09.2015

Romania si Statele Unite ale Americii raman ferm angajate in sustinerea si aplicarea consecvente ale Parteneriatului Strategic, iar din punct de vedere militar, Bucurestiul ramane unul dintre aliatii de baza ai Washingtonului intr-o regiune marcata de instabilitate.

Pe aceeași temă

 

Informatiile au fost punctate de ministrul roman de Externe Bogdan Aurescu si asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american Victoria Nuland, cei doi oficiali avand o intalnire, duminica, in marja celei de-a 70-a Adunari Generale a ONU de la New York.

 

In ce priveste strategia energetica Romaniei, “Bogdan Aurescu a prezentat prioritățile României în acest sens: Coridorul Vertical și BRUA (coridorul de transport al gazului natural dintre Bulgaria, România, Ungaria și Austria), extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău, modernizarea sistemului național de transport de gaz și punerea în valoare a resurselor din platoul continental al Mării Negre, AGRI”, transmite ministerul roman al Afacerilor Externe.

 

De altfel, cei doi oficiali au convenit ca Romania si SUA sa intareasca cooperarea in vederea pregatirii summitului NATO programat in 2016, in capitala poloneza Varsovia.

 

Aurescu, mai arata MAE, “a evidenţiat existenţa tuturor premiselor necesare integrării, anul viitor, a sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice, de la Deveselu, în sistemul NATO antirachetă, ulterior operaționalizării sale în acest an”.

 

Seful diplomatiei romane a subliniat necesitatea ca Romania sa adere la programul Visa Waiver.

 

Diplomatia de la Bucuresti a punctat, de asemenea, importanta mentinerii sprijinului american pentru autoritatile Republicii Moldova in parcursul lor pro-european.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22