Irakul avertizează Turcia să retragă trupele de pe teritoriul său, pentru a evita războiul

E.b. | 05.10.2016

Premierul irakian Haider al-Abadi a avertizat Turcia că menţinerea trupelor în nordul Irakului ar putea duce la un “război regional”, relatează Reuters. Şi Parlamentul irakian a votat marţi un text prin care condamnă decizia legislativului turc de a menţine trupe în Irak.

Pe aceeași temă

 

 

Abadi, care a vorbit marţi seara într-o conferinţă de presă, a reacţionat la decizia Parlamentului turc de săptămâna trecută de a prelungi mandatul care permite operaţiunile militare împotriva organizaţiilor teroriste din Irak şi Siria cu încă un an, conform News.ro.

 

“Am cerut de mai multe ori părţii turce să nu intervină în chestiunile irakiene şi mă tem că aventura turcă s-ar putea transforma într-un război regional”, a spus Abadi.

 

Comportamentul conducerii turce nu este acceptabil şi nu vrem să intrăm într-o confruntare militară cu Turcia”, a adăugat el.

 

Şi Parlamentul irakian a votat marţi un text prin care condamnă decizia legislativului turc.

 

Turcia a anunţat că a desfăşurat trupe la o bază din nordul Irakului la sfârşitul anului trecut, în cadrul unei misiuni internaţionale de antrenare şi echipare a forţelor irakiene în lupta împotriva Statului Islamic, organizaţie teroristă care controlează teritorii vaste aflate în jurul oraşului Mosul şi în Siria.

 

Guvernul irakian a subliniat că nu a invitat niciodată o astfel de forţă şi consideră militarii turci drept trupe de ocupaţie

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22