Iranul interzice engleza în şcolile primare pentru a opri invazia culturală occidentală

E.b. | 07.01.2018

Iranul a interzis învăţarea limbii engleze în şcolile primare, a anunţat un responsabil din sectorul educaţiei. Ayatolahul Ali Khamenei a protestat încă din anul 2016 faţă de 'extinderea învăţării limbii engleze şi la grădiniţe'.

Pe aceeași temă

 

Liderii islamici au estimat că învăţarea timpurie a acestei limbi deschide calea 'invaziei culturale' occidentale, transmite agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

 

'Învăţarea limbii engleze în cadrul programei predate în şcolile primare guvernamentale şi neguvernamentale contravine legilor şi reglementărilor', a declarat sâmbătă seară la televiziunea de stat Mehdi Navid-Adham, preşedintele Înaltului Consiliu al Educaţiei.

 

El a justificat această decizie prin faptul că, în viziunea autorităţilor de la Teheran, 'în învăţământul primar, baza de predare a culturii iraniene elevilor este slabă', adăugând că ar putea fi interzise şi cursurile de engleză neincluse în programa şcolară obligatorie.

 

De obicei în Iran engleza începe să fie predată elevilor pe la vârsta de 12-14 ani, dar unele şcoli au cursuri de engleză şi pentru elevii mai mici, iar unii copii participă după ore la cursuri de limbi străine organizate de institute private.

 

Liderii islamici iranieni au avertizat adesea asupra a ceea ce ei consideră a fi 'invazia culturală' occidentală, iar liderul suprem, ayatolahul Ali Khamenei, a protestat în anul 2016 faţă de 'extinderea învăţării limbii engleze şi la grădiniţe'.

 

Într-un discurs susţinut atunci în faţa profesorilor, el a spus: 'Nu este vorba despre opoziţia faţă de învăţarea limbilor străine, ci faţă de promovarea unei culturi străine în ţară şi în rândul copiilor'.

 

Deşi nu s-a făcut vreo menţiune despre o legătură între interzicerea predării limbii engleze şi recentele proteste antiguvernamentale, respectivul anunţ a survenit în timp ce Gardienii Revoluţiei (unitatea de elită a armatei iraniene) a pus aceste proteste pe seama unor forţe străine, enumerând printre acestea SUA, Marea Britanie şi Israelul

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22