Italia propune închiderea sezonului de schi la nivel european în perioada Crăciunului

Laurentiu Gheorghe | 25.11.2020

Italia dorește închiderea pârtiilor de schi în perioada Cărciunului pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Austria nu este de acord și solicită ca UE să asigure 80% din încasări.

Pe aceeași temă

„Am avut un schimb excelent de opinii cu Von der Leyen cu privire la coordonarea europeană a măsurilor de sănătate privind Covid-19 în perioada Crăciunului”, scrie pe Twitter Giuseppe Conte, ca o dovadă a presiunii pe care o face Italia la nivel european pentru a asigura o închidere de comun acord a tuturor stațiunilor de schi în perioada Crăciunului, transmite Rainews, citată de Rador.

Austria se opune cererii Italiei de a închide instalațiile de schi din cauza urgenței coronavirusului. „Nu vom accepta cererea Italiei de a închide pârtiile din cauza urgenţei coronavirusului”, a declarat ministrul turismului, Elisabeth Koestinger.

„Vacanțele de iarnă în Austria vor fi sigure, companiile noastre au deja concepte de siguranță deplină pentru vacanțele la schi”, a adăugat el. „Dacă Uniunea Europeană dorește cu adevărat să aplice restricțiile pentru sezonul de schi, va trebui să asigure 80 la sută din încasări, în conformitate cu prevederile statului austriac privind compensația acordată întreprinderilor închise”, a adăugat ministrul austriac de finanțe, Gernot Bluemel.

Ca și Italia, Bavaria este şi ea în favoarea închiderii teleschiurilor din întreaga Europa. „Dacă vrem să menținem granițele deschise, avem nevoie și de un acord clar în ceea ce privește sporturile de iarnă”, a declarat guvernatorul bavarez Markus Soeder, pe marginea unei sesiuni a parlamentului regional de la München, potrivit Spiegel online.

În caz contrar, continuă el, „o persoană care merge la schi în zone cu risc, trebuie să se supună unei perioade de carantină de zece zile. Cu toate acestea, aș prefera o înțelegere comună la nivel european”.

Sectorul ospitalității va închide anul cu o pierdere de 14 miliarde de euro, înregistrând o scădere de 57% față de 2019. Acestea sunt estimările asociaţiei italiene Federalberghi, prezentate în ședința Comisiei pentru activități productive a Camerei privind Legea bugetului. „Impactul asupra afacerilor și locurilor de muncă este devastator.

De la începutul crizei, hotelurile și restaurantele au folosit 390 de milioane de ore de disponibilizări. Iar în octombrie, cifra a crescut dramatic cu 51 de milioane de ore, comparativ cu 30,5 milioane în septembrie. Din păcate, companiile din sectorul turismului știu deja că 2021 va fi un nou annus horribilis” – a subliniat directorul general al Federalberghi, Alessandro Massimo Nucara.

„A închide o stațiune de schi de Crăciun este ca și cum ai închide un hotel lângă mare pe 15 august, nu vreau să intru în problema protocoalelor de sănătate care nu sunt preocuparea mea, dar spun doar că, dacă trebuie făcută această alegere, ea trebuie făcută la nivel european. Haideţi să nu facem figura premianţilor, aceasta Europă este doar pentru sancțiuni, sau şi pentru politici comune?”, întreabă președintele asociaţiei Federalberghi, Bernabò Bocca comentând fraza prim-ministrului Giuseppe Conte conform cărora „nu ne putem permite sărbători nediscriminatorii pe zăpadă”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22