Jeremy Corbyn, șeful opoziției din Marea Britanie, promite un nou referendum privind Brexitul

Dora Vulcan | 19.09.2019

Șeful opoziției britanice, Jeremy Corbyn, promite că va organiza un nou referendum privind Brexit dacă va ajunge la putere.

Pe aceeași temă

Doar un guvern laburist va reda puterea poporului. Să oprim un Brexit fără acord şi să lăsăm oamenii să decidă”, a scris Jeremy Corbyn în ziarul „The Guardian”, cu 43 de zile înaintea datei prevăzute pentru divorţul de Uniunea Europeană, pe 31 octombrie, scrie portalul belgian La Libre, preluată de Rador.

„Vom da poporului ultimul cuvânt, cu alegerea între o ofertă credibilă pentru a ieşi şi una pentru a rămâne” în UE, a continuat el, fără să-şi exprime o opţiune sau alta.

„Mă angajez să duc la bun sfârşit ce va decide poporul, în calitate de prim-ministru laburist”, s-a mulţumit el să afirme.

„Suntem unicul partid din Regatul Unit care are încredere în cetăţenii britanici să ia o decizie”, a adăugat el.

Această declaraţie vine înaintea congresului anual al Partidului Laburist din acest weekend de la Brighton, unde o facțiune din partidul lui ar urma să facă presiuni pentru a susţine rămânerea în UE.

„A rămâne neutru faţă de Brexit este o abdicare ruşinoasă de la responsabilitate”, l-a criticat pe Twitter întâiul ministru scoţian, Nicola Sturgeon, şefa partidului naționalist scoţian SNP, a doua forţă a opoziţiei în Parlamentul britanic, ostilă Brexit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22