Joe Biden: Dacă vom ajunge la un război adevărat, va fi din cauza unui atac cibernetic

Redactia | 28.07.2021

Președintele american Joe Biden a avertizat marți că, dacă Statele Unite vor intra într-un "război adevărat" cu o "putere majoră", ar putea fi ca urmare a unui atac cibernetic asupra țării.

Pe aceeași temă

Cel mai puternic om al lumii a spus c[ Washingtonul consideră China și Rusia ca fiind amenințări din ce în ce mai mari, potrivit Reuters.

Securitatea cibernetică ocupă primul loc pe agenda adminstrației Biden, după ce o serie de atacuri asupra unor companii precum SolarWinds, Colonial Pipeline, JBS, Kaseya au afectat puternic Statele Unite. Unele dintre aceste atacuri au afectat furnizarea de combustibili și alimente în unele părți ale SUA.

"Cred că e foarte probabil să ajungem, dacă vom ajunge la război - un război adevărat cu o putere majoră - se va întâmpla ca urmare a unui atac cibernetic cu consecințe importante ", a declarat Joe Biden marți.

În timpul întâlnirii de la Geneva dintre Joe Biden și Vladimir Putin, președintele american i-a dat omologului său rus o listă de companii critice pentru infrastructură, care nu pot fi vizate de actori statali.

Joe Biden a subliniat, de asemenea, amenințarea pe care o reprezintă China, referindu-se la președintele Xi Jinping ca fiind "foarte determinat să devină cea mai mare putere militară din lume și cea mai importantă economie a lumii până la mijlocul anilor 2040".

"Uitaţi-vă la ceea ce face Rusia"

Preşedintele SUA a reproşat Rusiei că încearcă să perturbe alegerile legislative din 2022 din Statele Unite prin răspândirea ''dezinformării'', potrivit unui discurs rostit în faţa serviciilor de informaţii, relatează AFP, preluată de Agerpres.

"Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre", a afirmat preşedintele Biden în cursul unei deplasări la Biroul direcţiei de informaţii naţionale, lângă Washington, referindu-se la informaţii pe care le primeşte pe acest subiect în cursul unei informări zilnice.

Preşedintele american l-a criticat şi pe omologul său rus Vladimir Putin. Preşedintele rus "are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva", a menţionat Joe Biden, adăugând: "aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea".

În toamna anului 2022, urmează să aibă loc în SUA aşa-numitele alegeri "de mijloc de mandat" în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat sunt reînnoite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22