John Bolton, consilierul pe securitate națională, demis de președintele SUA, Donald Trump

Dora Vulcan | 10.09.2019

Consilierul pe securitate națională al președintelui SUA, Donald Trump, a fost demis marți în urma unor ”puternice dezacorduri” față de ”multe dintre sugestiile sale”, anunță președintele SUA.

Pe aceeași temă

Donald Trump l-a concediat brusc pe consilierul său de securitate națională, John Bolton, pe fondul dezacordurilor cu privire la modalitățile de gestionare a provocărilor politicii externe precum Coreea de Nord, Iran, Afganistan și Rusia, transmite Reuters.

”L-am informat aseară pe John Bolton că nu mai este nevoie de serviciile sale la Casa Albă. Am avut puternice dezacorduri faţă de multe dintre sugestiile sale, la fel ca alţii din Administraţie”, a scris Trump pe Twitter.

Bolton, cunoscut drept un ‘hawk” (şoim – termen care îi desemnează pe adepţii unei linii dure în politica externă americană n.red), a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi s-a remarcat prin presiunile exercitate asupra preşedintelui de a fi mai ferm în chestiuni precum abordarea faţă de Coreea de Nord.

El a preluat acest post în aprilie 2018, înlocuindu-l pe H.R. McMaster.

Bolton a avut divergenţe şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, considerat a fi printre politicienii cei mai loiali lui Trump.

Avansând o versiune diferită faţă de cea a preşedintelui, Bolton a scris pe Twitter: „Mi-am oferit aseară demisia şi preşedintele Trump a spus ‘hai să vorbim despre ea mâine’ ”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22