John Kerry ajunge la Moscova pentru a discuta cu rusii in privinta dosarului sirian

Tudor Despina | 15.12.2015

Secretarul de stat american John Kerry a inceput consultarile, marti, cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, la Moscova. Dosarul sirian va tine capul de afis al agendei.

Pe aceeași temă

 

John Kerry a mers in capitala Rusiei in incercarea de a gasi un punct de convergenta intre cele doua state in privinta campaniei antiteroriste impotriva Statului Islamic. Si tranzitia politica din Siria va fi pusa pe masa discutiilor, transmite agentia EFE.

 

Secretarul de stat american urmareste sa pregateasca terenul pentru o a treia runda de negocieri intre marile puteri asupra dosarului sirian, eveniment programat pentru ziua de vineri, la New York. Observatia a fost facuta de Kerry in debutul unei intalniri de trei ore cu Lavrov, potrivit Reuters.

 

Chestiunile presante de pe agenda internationala urmeaza a fi puse in discutie si la o intalnire ulterioara, marti, la Kremlin, cu Vladimir Putin. “Astept sa facem un progres real. Cred ca lumea beneficiaza atunci cand natiunile puternice cu o lunga istorie impreuna au abilitatea sa gaseasca un teren comun”, a spus Kerry inaintea intalnirii cu Lavrov.

 

Secretarul de stat american i-a transmis sefului diplomatiei ruse ca, indiferent de divergentele dintre cele doua state, americanii si rusii au fost mereu capabili sa lucreze impreuna pe chestiuni specifice.

 

De cealalta parte, oficialul rus a transmis ca exista o nevoie mai mare pentru cooperare internationala in lupta antiterorista. “In acest sens inca sunt intrebari la care trebuie sa gasim un raspuns”, a punctat Lavrov in discursul de deschidere. Dialogul dintre cei doi a fost prezentat drept “bun” de catre John Kerry.

 

Totusi, de la ministerul rus de Externe a fost emisa o declaratie in care Moscova se plange ca Washingtonul nu e pregatit sa coopereze in totalitate in ce priveste efoturile impotriva Statului Islamic si ca americanii trebuie sa-si regandeasca politica privind “divizarea teroristilor in buni si rai”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22