Juncker, presedintele CE: Daca Europa nu gaseste o solutie, refugiatii vor muri de frig

Paul Cristescu | 27.10.2015

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat recent ca imigrantii care vin spre Europa prin Balcani vor muri de frig, pe masura ce iarna se apropie, daca Europa nu gaseste o solutie rapida a acestei probleme.

Pe aceeași temă

 

Daca statele europene nu lucreaza impreuna pentru a gasi o solutie, mii de oameni vor muri in raurile si campurile din estul Europei, dupa ce temperaturile vor scadea , a spus seful CE, citat de Huffington Post, conform ziare.comJunker a precizat ca "fiecare zi conteaza" in contextul in care iarna se apropie, in timp ce alti lideri de la Bruxelles au avertizat ca Europa "se destrama" incercand sa gestioneze criza imigrantilor care incearca sa scape de razboiul si abuzurile din tari precum Siria. "Fiecare zi conteaza. Altfel, vom vedea in curand familii care pier intr-un mod mizerabil in raurile reci ale Balcanilor", a declara Jean-Claude Juncker.
 

"Masura imperativa acum este sa le oferim adapost. Nu se poate ca in Europa anului 2015 sa lasam oamenii sa se ingrijeasca singuri, sa doarma pe campuri", a continuat acesta.
 

Liderii tarilor est-europene au spus ca regiunea s-ar putea destrama, avand in vedere ca statele introduc controale stricte la granite pentru a incerca sa opreasca afluxul de imigranti.


Liderii europeni si din zona balcanica s-au intalnit weekend-ul trecut la Bruxelles si au conceput un plan in 17 pasi pentru a gestiona mai bine criza imigrantilor. Oficialii UE au declarat luni ca Inaltul Comisariat pentru Refugiati al ONU va ajuta toate tarile sa amenajeze "centre de primire", care vor fi amplasate pe ruta parcursa de migranti pentru a ajunge in state precum Germania.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22