Juncker, preşedintele CE: Donald Trump reprezintă un risc și trebuie învățat ce este UE

E.b. | 12.11.2016

Alegerea lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite reprezintă un risc pentru relațiile cu Uniunea Europeană, a declarat Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene.

Pe aceeași temă

 

"Va trebui să îl învățăm pe președintele ales ce este Europa și cum funcționează", a declarat Juncker la o întâlnire cu studenții, în Luxemburg. El a afirmat că în general pe americani nu îi interesează Europa. "Alegerea lui Trump prezintă riscul răsturnării fundamentelor și structurii relațiilor internaționale", a adăugate Juncker, conform Reuters, preluată de Agerpres.

 

Reuters remarcă duritatea comentariilor șefului executivului UE, în contrast cu reacțiile mai diplomatice ale altor lideri europeni la alegerea lui Trump. În timp ce șefi de state și guverne se declarau gata să colaboreze cu viitorul șef al Casei Albe, punctele sale de vedere privind comerțul internațional, schimbările climatice și securitatea Occidentului erau deja puse la îndoială de Juncker, încă de joi.

 

Vineri, președintele CE a avertizat și asupra consecințelor "dăunătoare" ale declarațiilor lui Trump. El a reamintit chiar și o declarație a viitorului președinte american în care acesta părea convins că Belgia, țara unde se găsesc sediile centrale ale NATO și UE, este un oraș.

 

"Cred că vom pierde doi ani până când dl. Trump face turul lumii pe care nu o cunoaște", a mai spus Juncker. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22