Juncker: Trump sa-si faca clara pozitia pe tema comertului, a NATO si a incalzirii globale

Vlad Toma | 10.11.2016

Jean-Claude Junker, presedintele Comisiei Europene, a declarat astazi ca Donald Trump, presedintele ales al SUA, ar trebui sa-si exprime clar pozitia pe anumite teme, cum ar fi comertul global, politicile legate de schimbarile climatice si viitoarele relatii cu aliatii NATO.

Pe aceeași temă

 

Trump a criticat in mod repetat in timpul campaniei sale comertul liber, NATO si politicile elaborate in vederea stoparii incalzirii globale.

 

"Am vrea sa stim ce se va intampla in privinta politicilor comerciale globale. Am vrea sa stim ce intentii are in privinta NATO si ce politici legate de incalzirea globala are de gand sa aplice. Toate aceste lucruri trebuie clarificate in urmatoarele cateva luni", a spus Junker, citat de Reuters.

 

Presedintele Comisiei Europene a precizat ca nu crede ca acordul comercial pe care UE il negociaza cu SUA va fi semnat in urmatorii doi ani.

 

Mai multi lideri ai UE i-au trimis ieri o scrisoare presedintelui ales al SUA, Donald Trump, in care il felicita pentru castigarea alegerilor si il invita la un summit pentru a discuta despre securitate si acordurile comerciale dintre SUA si UE.

 

Donald Trump, candidatul republicanilor, a castigat alegerile prezidentiale desfasurate ieri in SUA, invingand-o pe Hillary Clinton, candidata partidului democrat.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22