Kamala Harris: ”Poate că sunt prima femeie aleasă vicepreședinte, dar nu voi fi și ultima”

Redactia | 08.11.2020

Kamala Harris, care a devenit prima femeie aleasă vicepreședinte al SUA, le-a mulțumit și femeilor de culoare, afirmând că au demonstrat că sunt un stâlp al democrației americane.

Pe aceeași temă

Kamala Harris și-a făcut apariția pe scenă într-un costum alb, un omagiu adus mișcării sufragetelor care, în urmă cu 100 de ani, au luptat pentru garantarea dreptului constituțional de a vota.


”Poate că sunt prima femeie aleasă vicepreședinte, dar nu voi fi și ultima”, a spus Harris. ”Pentru că fiecare fetiță care se uită acum la noi vede că America este țara tuturor posibilităților ”, a completat ea.

"Copiilor din această țară, indiferent de genul lor, le spun clar: Visați cu ambiție, conduceți cu convingere și priviți-vă pe voi înșivă într-un fel în care poate alții nu vă percep pentru simplul fapt că nu au mai văzut așa ceva înainte. Și vă vom aplauda la fiecare pas al drumului vostru”, a spus ea.

"În această seară mă gândesc la lupta lor, la hotărârea lor și la puterea viziunii lor, aceea de a vedea ceea ce este posibil, de a ne elibera de povara a ceea ce a fost. (...) Și ce dovadă de caracter a dat Joe având îndrăzneala de a depăși una dintre cele mai solide bariere care există în țara noastră și de a alege o femeie pentru funcția de vicepreședinte”, a mai spus Kamala Harris.

"Într-un moment când însăşi democraţia noastră era în cumpănă în aceste alegeri, cu sufletul Americii în joc sub privirea întregii lumi, aţi marcat o nouă zi pentru America", a spus ea.

"Aţi transmis un mesaj clar. Aţi ales speranţa şi unitatea, decenţa, ştiinţă şi da, adevăr", s-a adresat Harris mulţimii de susţinători adunaţi la Wilmington.

"Joe este un vindecător care uneşte, o persoană cu siguranţă şi experienţă", a mai spus Harris.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22