Kim Jong Un: Coreea de Nord va înceta dezvoltarea rachetelor balistice și programul nuclear

Redactia | 19.09.2018

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, și liderul nord-coreean Kim Jong-un au anunţat printr-o declaraţie comună că au făcut un pas mai aproape de pace prin semnarea unui acord militar comun care elimină amenințarea unui conflict în Peninsula Coreeană, transmite CNN, citat de Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

 

"A început o eră fără război ", a declarat președintele sud-coreean, Moon Jae-in, la conferința de presă comună alături de liderul nord-coreean Kim Jong Un care a avut loc la Phenian, miercuri.

 

"Astăzi, nordul și sudul au decis să elimine toate amenințările din întreeaga Peninsulă Coreană", a spus Moon.

 

Ca parte a acordului, Coreea de Nord s-a angajat să închidă definitiv situl de tesatre a motorului și rampa de lansare a rachetelor Dongchang, în prezența experților avizaţi", a declarat președintele sud-coreean.

 

Phenianul a fost, de asemenea, de acord să distrugă centrul de cercetare nucleară Yongbyon, considerat a fi utilizat pentru producerea de material fisionabil pentru arme nucleare, în cazul în care Statele Unite vor lua "măsurile corespunzătoare".

 

"Relația noastră va continua neschimbată și sper că discuția cu Coreea de Nord și Statele Unite va începe încă o dată", a spus Moon.

 

"Ei și-au arătat în permanență încrederea reciprocă și sper că va exista un alt summit între cele două țări cât mai curând posibil", a adăugat acesta.

 

Anunțul a avut loc în cea de-a doua zi a summitului de trei zile dintre cei doi lideri, la cea de-a treia reuniune din acest an.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22