Kim Jong-un vrea să consolideze forţa nucleară a Phenianului

E.b. | 06.09.2016

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut o consolidare a arsenalului nuclear al ţării sale, calificând drept “perfecte” ultimele tiruri de rachete balistice, care vor face marţi obiectul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Coreea de Nord a lansat luni trei rachete de pe coasta sa de est. Kim Jong-un a supravegheat exerciţiile efectuate de unităţi de artilerie “însărcinat să lovească bazele forţelor agresorului american imperialist în teatrul de operaţiuni din Pacific, în situaţii de urgenţă”, a anunţat, marţi, agenţia oficială de la Phenian, KCNA, conform News.ro.


“Capacitatea acestor unităţi de a desfăşura o luptă adevărată şi performanţa lor în luptă au fost calificate drept perfecte”, adaugă agenţia de presă.


În aceste condiţii, Kim Jong-un a subliniat necesitatea ca ţara sa “să continue (…) aceste realizări miraculoase, consolidând forţa nucleară, pas cu pas, în acest an istoric”.


În ultimele luni Nordul a revendicat o serie de progrese tehnice către ceea ce pare să fie obiectivul ultim al programului său nuclear, şi anume crearea unui rachete balistice intercontinentale (ICBM) capabilă să poarte un focos nueclear până pe continentul american.

 

Între ele, Phenianul a citat miniaturizarea cu succes a unei încărcături nucleare, punerea la punct a unui focos nuclear care poate supoirta reintrarea în atmosferă după un zbor balistic şi construirea unui motor de rachetă cu combustibil solid.


Nordul a anunţat totodată că a testat cu succes un motor de ICBM care i-ar asigura capacitatea de a efectua o lovitură militară nucleară asupra continentului american.


Specialiştii străini au primit aceste anunţuri cu cel mai mare scepticism, dar au fost de acord cu privire la faptul că aceste programe înregistrează progrese importante.


Consiliul de Securitate al ONU, care interzice Coreei de Nord orice program nuclear, dar şi balistic, a reacţionat faţă de ultimul test nuclear adoptând sancţiunile cele mai dure impuse vreodată Phenianului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22