Kremlinul îl contrazice pe șeful mercenarilor Wagner: Luptele continuă în orașul Soledar

L. G. | 11.01.2023

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, l-a contrazis pe Evgheni Prigojin care anunțase preluarea controlului în orașul Soledar: „Să nu ne grăbim, să așteptăm rapoartele oficiale.

Pe aceeași temă

Situația orașului Soledar din estul țării este incertă. Șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat cucerirea „întregului teritoriu al Soledar”.

A fost contrazis nu doar de ucraineni, dar și de armata rusă, care a transmis că bătălia continuă. Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat împotriva anunțurilor premature privind capturarea orașului.

Peskov a declarat că există un „trend pozitiv” în oraș, dar nu a spus că forțele ruse au preluat controlul. Totodată, Ministerul rus al Apărării a declarat că unitățile aeropurtate au blocat părțile de nord și de sud ale Soledar, scrie CNN.

Şeful grupării paramilitare Wagner Evgheni Prigojin revendicase marți seară cucerirea „întregului teritoriu al Soledar”.

„Unităţi aeropurtate ruse au blocat părţile dinspre nord şi sud ale Soledar. Forţele aeriene ruse lovesc bastioane inamice. Forţele de asalt se bat în oraş”, a transmis Ministerul Apărării rus într-un comunicat, în timp ce trupele Moscovei încearcă de mai multe săptămâni să cucerească acest mic oraş minier din regiunea Doneţk.

Potrivit mai multor analişti, există o concurenţă feroce între grupul Wagner şi armata rusă. Kremlinul a salutat de asemenea progresele înregistrate de forţele ruse în operaţiunea lor în jurul Soledar, vorbind de o „dinamică pozitivă”, dar fără să confirme capturarea oraşului, anunţată anterior de grupul de mercenari Wagner.

„Să nu ne grăbim, să aşteptăm rapoarte oficiale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a admis pierderi grele de partea rusă. „Chiar dacă succesele tactice sunt importante, ele au preţ ridicat, sunt câştigate cu preţul eroismului fantastic al luptătorilor noştri”, a mai spus el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22