Lideri ai gruparii teroriste ISIS, ucisi sau raniti intr-un atac al aviatiei irakiene

I. P. | 11.10.2015

Câțiva lideri ai ISIS au murit, iar alții au murit, după ce armata irakiana a bombardat un convoi al acestei organizații teroriste. Liderul acestei grupări, Abu Bakr al-Baghdadi, nu se află printre răniți, potrivit unor surse militare și localnici din Bagdad, scrie Reuters.

Pe aceeași temă

În momentul raidului, al-Baghdadi se îndrepta către localitatea Karabla, în apropierea frontierei cu Siria, pentru a participa la o întâlnire cu militanți ai SI.

 

Se presupune că se afla într-una dintre mașinile lovite de armata irakiană.

 

Televiziunea irakiană menționează că a fost bombardat și locul unde urma să se desfășoare această întâlnire, mulți dintre cei prezenți acolo, inclusiv diverși comandanți ai Statului Islamic, fiind uciși sau răniți.

***

James Comey, directorul FBI, a declarat în luna iulie ca gruparea Statul Islamic a devenit o amenintare terorista mai mare decat al Qaida, deoarece a reusit sa atraga si sa inspire numerosi adepti, in special in randul "sufletele tulburate", relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty, conform ziare.com


Comey a spus ca amenintarea al Qaida si special cea a Grupului Khorasan, o organizatie afiliata din Siria, a fost "in mod semnificativ diminuata" de raidurile aeriene americane, in urma carora a fost ucis, luna aceasta, liderul jihadist Muhsin al Fadhli.
 

Gruparea Statul Islamic a devenit insa extrem de eficace in recrutarea "sufletelor tulburate" prin intermediul retelelor sociale, indemnandu-i pe musulmanii care nu pot calatori spre Orientul Mijlociu "sa ucida acolo unde sunt".
 

Directorul FBI a adaugat ca ISIL are 21.000 de abonati pe Twitter, din intreaga lume. El a subliniat ca "oamenii la care gruparea Statul Islamic incearca sa ajunga sunt oameni pe care al Qaida nu i-ar folosi niciodata, intrucat sunt deseori instabili, consumatori de droguri". Comey a mai spus ca FBI a arestat recent un numar semnificativ de persoane care au fost radicalizate, prevenind astfel atacuri, insa sute de suspecti raman in libertate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22