Lista spionilor ruși din Transnistria, publicată de presa din Moldova

Redactia | 27.04.2022

Un apel scris de reprezentanți ai așa-numitului Minister al Securității Statului (MGB) al regiunii separatiste a fost trimis miercuri la redacția Ava.md.

Pe aceeași temă

Documentul prezintă o listă a spionilor ruși trimiși în Transnistria, scrie Ava.md.

Apelul agenților arată că ei doresc pacea în regiune și acuză Moscova că intenționează să destabilizeze situația politică din Republica Moldova.

Lucrători din serviciile de informații din Transnistria publică într-o scrisoare transmisă presei din Chișinău numele celor care, spun ei, stau în spatele agravării situației din regiune.

AVA.md  este un proiect media al unui grup de analiști politici și economici, istorici, politologi din Moldova, Ucraina, Rusia, Israel.

Scrisoarea atribuită serviciilor de informații:

”În atenția Președintelui Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților de stat ale Republicii Moldova, șefii organelor de drept din Moldova și Ucraina, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Moldova, reprezentanți ai presei moldovenești și ucrainene.

Noi, un grup de patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, vă atragem atenția asupra situației critice care s-a dezvoltat în PMR în acest moment.

Republica Moldovenească Nistreană se află într-o situație dificilă.

Pe de o parte, elitele regionale încearcă să mențină un echilibru între viața pașnică a populației civile din regiune, pe de altă parte, forțele distructive ale protejaților Federației Ruse fac ceva pentru a implica regiunea în acțiuni provocatoare și distructive care pot distruge pacea fragilă din statul nostru.

Analizând situația militară și politică actuală din regiune, precum și luând în considerare declarațiile agresive și inadecvate ale liderilor militari ai Federației Ruse, am decis să dezvăluim datele de instalare a rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, ale căror scopuri și obiective includ pregătirea provocărilor în regiune.

Coordonarea acestei lucrări distructive în regiune este realizată de consilierul președintelui PMR, generalul-maior Razgonov Vitaly Leonidovici, care a ajuns în PMR în 2019, potrivit căruia nu există ordin de revocare din serviciu în forțele armate.

Generalul-maior Razgonov, în calitate de reprezentant al Direcției Principale a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse din PMR, a fost însărcinat cu pregătirea grupurilor de sabotaj în regiune, creând o rețea de agenți a Direcției Principale a Statului Major al Forțele Armate ale Federației Ruse, destabilizarea situației politice din Moldova și o serie de regiuni ale Ucrainei, desfășurarea de operațiuni de informare psihologică în regiune, acordarea de suport informațional pentru o operațiune militară specială în Ucraina.

Noi, patrioți din Ministerul Securității Statului al PMR, nu vom permite ca tânăra noastră dar mândră republică să fie atrasă într-o situație de război, violență, devastare, haos și moarte. Vedem ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. Ne dorim pace și stabilitate în regiunea noastră.

În acest sens, dezvăluim prima parte a informațiilor referitoare la membrii rețelei de informații a Direcției Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. Dacă colegii noștri nu învață din asta și continuă să desfășoare lucrări distructive în regiune, vom lua alți pași pentru a le opri complet acțiunile și a reduce consecințele negative ale muncii lor anterioare.

Lista agenților sub acoperire ai Centrului 74 de Informații al Direcției de Informații a Cartierului General al Districtului Militar de Vest al Forțelor Armate RF (GU GSh RF Armate) cu sediul în Tiraspol:

pseudonim „Comerț” – Nyagu Vitaly Nikolaevich, născut la 24 aprilie 1976, cetățean al Federației Ruse și al PMR, ministrul Afacerilor Interne al PMR, fost președinte al Comitetului de Stat Vamal al PMR, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „Shiftain” – Nebyygolova Igor Petrovici, cetățean al Federației Ruse și al PMR, ataman al armatei de cazaci ai Mării Negre, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „antrenor” – Lyudmila Mikhailovna Koval, născută la 25 ianuarie 1964, redactor-șef al ziarului „Profsoyuznye vesti”, locuiește la adresa: Tiraspol, st. Kosmonavtov, 34, ap. 67.

pseudonim „Politician” – Sandutsa Vladimir Ilici, nascut la 1 septembrie 1954, corespondent al „RIA-Novosti” si reprezentant al serviciului de presă al Comisiei Unite de Control, domiciliat la adresa: Tiraspol, str. Karl Liebknecht, 150, apt. 35, cetățean al PMR și al Federației Ruse.

pseudonim „Faust” – Gerasyutenko Sergey Pavlovich, născut la 08.04.1960, cetățean al PMR și al Federației Ruse, șeful Statului Major General al Forțelor Armate – Prim-viceministru al Apărării al PMR, general-maior, locuiește la Tiraspol .

pseudonim „Lemur” – Buga Igor Semenovici, născut la 10.09.1964, deputat al Consiliului Suprem al PMR, cetățean al PMR, Republicii Moldova și Federației Ruse, președinte al reprezentanței publicului panrusesc organizația „Frăția de luptă” din Pridnestrovie, președinte al „Asociației Veteranilor de Război din Afganistan” din Pridnestrovie, fost deputat al consiliului orășenesc Tiraspol, locuiește la Tiraspol.

pseudonim „Gorzher” – Buchka Vladimir Alekseevici, născut la 18 septembrie 1957, cetățean al Federației Ruse și al PMR, fost președinte al organizației obștești „Uniunea Apărătorilor Transnistriei”, deputat al Consiliului Suprem al PMR. la Tiraspol.

pseudonim „Chestny” – Prodan Nikolai Georgievici, cetățean al Federației Ruse și al Republicii Moldova Pridnestrovie, președinte al organizației obștești „Sindicatul Muncitorilor din Afaceri Interne „Onoarea și Dreptul”, membru al Prezidiului Sindicatului structurilor de putere din PMR, domiciliat la Tiraspol.

Împreună să păstrăm liniștea pe Nistru!!”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22