Macron impune măsuri severe privitoare la imigranți, care vor intra în vigoare în 2018

Dora Vulcan | 06.09.2017

Presedintele francez Emmanuel Macron a transmis marti ca proiectul de lege privind 'refondarea completa' a politicii de azil si de migratie a Frantei urmeaza sa fie adoptat 'in primul semestru din 2018', relateaza AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

  "Daca nu actionam pentru refondarea" acestei politici, "atunci consensul republican privind traditia noastra de primire si de azil este pus sub semnul intrebarii", a avertizat presedintele francez intr-un discurs in fata reprezentantilor statului. Proiectul de lege va cuprinde "mai multe dispozitii pentru a permite imbunatatirea expulzarilor spre tarile de origine", facand astfel "ca vecinii nostri, in special Germania", a promis el, citat de ziare.com.

 

"Avem provocari comune. Sa ne apropiem legislatiile, sa fim mai eficienti", a insistat presedintele francez.

 

In acest sens, miercuri "va fi numit un ambasador pentru a accelera acordarea de titluri de calatorie consulare de catre tarile recalcitrante" - care sunt reticente in a-si primi inapoi cetatenii - si "a asigura continuarea si dezvoltarea acordurilor bilaterale privind migratia", a adaugat Macron.

 

"Expulzam inca prea putine persoane" si "lasam sa se instaleze sute de mii" de persoane "intr-un no man's land administrativ", a subliniat el, reiterandu-si promisiunea de a reduce la sase luni perioada de gestionare a solicitarilor de azil.

 

 

Presedintele francez a anuntat de asemenea lansarea unei misiuni pentru revizuirea politicii de integrare, "care ar urma sa privilegieze invatarea limbii franceze".

 

In ceea ce ii priveste pe minorii straini neinsotiti, al caror numar a crescut de la "4.000 in 2012 la 16.000 in 2016", presedintele a cerut guvernului propuneri "pana la sfarsitul anului" pentru "a revizui pe deplin chestiunea primirii si insotirii" acestor tineri, care in opinia sa "nu este satisfacatoare".

 

Macron a declarat de asemenea ca situatia actuala "cere mentinerea de controale la frontierele interne", in special la frontiera italiana, si dupa incetarea pe 1 noiembrie a starii de urgenta instituite in urma atentatelor de la 13 noiembrie 2015 de la Paris, soldate cu 130 de morti. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22