Maia Sandu, plangere penala contra presedintelui CEC si a ministrului Afacerilor Externe

Vlad Toma | 21.11.2016

Maia Sandu contesta in continuare modul in care s-a desfasurat turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova ea anuntand ca a depus o plangere penala contra presedintelui Comisiei Electorale Centrale si a ministrul de Externe de la Chisinau.

Pe aceeași temă

 

"Am depus plîngere penală împotriva președintelui CEC și ministrului Afacerilor Externe, deoarece avem toată convingerea că aceşti funcţionari au sabotat în mod deliberat votul diasporei. Vom insista ca toți cei responsabili de proasta organizare a acestor alegeri să fie penalizați," a transmis Maia Sandu.

 

Ea acuza faptul ca autoritatile de la Chisinau i-au considerat cetateni de mana a doua pe cei plecati in strainatate si au incercat sa ii impiedice sa voteze: "Numai în 2015, concetățenii noștri plecați la muncă peste hotare au transferat acasă peste 1 miliard 200 milioane dolari SUA. Acești bani au ajuns la bătrîni cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viață demnă, la oameni care nu-și pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient şi corupt atîrnă ca o piatră de moară de gîtul economiei. Acești bani au ajutat oamenii de acasă să supraviețuiască plătind facturi și cumpărînd produse care, pînă la urmă, aduc profituri grase tot celor de la guvernare. Altfel spus, banii transferați de cetățenii noștri din diasporă au compensat eșecurile statului. În schimb, cei care reprezintă statul au hotărît că acești cetățeni sînt de mîna a doua şi nu merită să-și exercite dreptul la vot."

 

Maia Sandu a afirmat zilele trecute ca alegerile din 13 noiembrie au fost fraudate si trebuie declarate nule: „Cel mai grav însă sînt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetățeni din diasporă, alungați de acasă de sărăcie și corupție, nu au putut să-și exprime dreptul constituțional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă. Grave sînt și erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în cîteva secții de votare. Neelucidată rămîne și situația alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduși în mod organizat și avem semnale că aceștia ar fi fost plătiți să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sînt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decît cele 69027 de voturi!”, arata Maia Sandu, intr-un mesaj postat pe contul sau de Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22