Martin Schulz, către Viktor Orbán: Cine nu primește refugiați, nu primește nici subvenții

E.b. | 14.06.2017

Martin Schulz, liderul social-democraților germani, a declarat că, dacă va fi ales cancelar, va pleda ca Uniunea Europeană să taie subvențiile țărilor care refuză să primească refugiați, conform Politico.eu.

Pe aceeași temă

 

"Cu mine în funcția de cancelar... nu vom accepta ca solidaritatea ca principiu să fie pusă sub semnul întrebării", a declarat Schulz, la o conferință a unui grup de lobby în domeniul afacerilor care are legături cu partidul său.

 

Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar al Germaniei la scrutinul legislativ din septembrie, a declarat că afluxul de refugiați către continentul european în ultimii ani "nu este o problemă germană, ci o provocare europeană", conform  Politico, preluat de Agerpres.

 

Comentariile sale intervin după ce Comisia Europeană a anunțat marți declanșarea procedurii de infringement (încălcarea prevederilor tratatelor Uniunii Europene) împotriva a trei state membre — Cehia, Polonia și Ungaria — care nu au respectat deciziile Uniunii Europene privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre. Lideri est-europeni, îndeosebi premierul ungar Orbán, s-au pronunțat în repetate rânduri împotriva planului de redistribuire al UE.

 

Luni, Orbán a declarat în fața parlamentului de la Budapesta că țara sa "nu va ceda șantajului de la Bruxelles și va respinge cotele obligatorii de redistribuire a refugiaților".

 

Replica lui Schulz nu a întârziat să vină, el remarcând în discursul său de marți: "Domnul Orbán spune 'asta-i o problemă germană'. Permiteți-mi să fiu cât se poate de clar: Când vine vorba despre politica agricolă, răspunsul este mereu 'da, vă rugăm'. Când vine vorba despre subvenții, răspunsul este mereu 'da, vă rugăm'. Iar când vine vorba despre solidaritate în politica privind refugiații, răspunsul este 'mulțumim, dar nu' — așa ceva este inacceptabil".

 

Politico amintește că Polonia și Ungaria se numără printre cei mai importanți destinatari de fonduri europene, în timp ce Germania este cel mai mare contributor net la bugetul Uniunii Europene

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22