May, obligată să publice tot avizul juridic pentru Brexit, în urma votului din Parlament

Redactia | 05.12.2018

Guvernul britanic a pierdut un vot în Parlament în legătură cu Brexitul, semn al slăbiciunii sale extreme chiar înaintea dezbaterilor tensionate asupra tratatului de divorț de UE.

Pe aceeași temă

Deputații au apreciat, cu 311 voturi la 293, că Executivul condus de către Theresa May a comis „o sfidare a Parlamentului“, refuzând să publice integral avizul juridic asupra acordului de Brexit, negociat crâncen timp de 17 luni cu Bruxellesul, transmite AFP preluat de G4Media.

„Este foarte semnificativ asupra planurilor constituțional și politic. Faptul că această Cameră apreciază că întreg Guvernul a comis o sfidare este fără precedent“, a comentat deputatul laburist Keir Starmer.

Având în vedere această nouă lovitură, Guvernul conservator a reacționat imediat. Ministrul pentru relația cu Parlamentul, Andrea Leadsom, a promis că „avizul final și complet“ va fi publicat miercuri.

Avocatul general Campos Sánchez-Bordona arată într-o opinie publicată marți că CJUE (Curtea de Justiție a UE) ar trebui să decidă că Marea Britanie poate renunța la Brexit. Opinia avocatului general nu este obligatorie pentru CJUE, dar ea este primul pas înainte de deliberarea magistraților europeni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22