Pe aceeași temă
„Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional ar putea declanșa un război nuclear”, spune Medvedev.
El mai a spus că liderii țărilor NATO care se vor reuni vineri la baza aeriană Ramstein din Germania ca să discute despre sprijinul militar pe care să îl Ucrainei ca să alunge trupele ruse ar trebui să se gândească la riscurile politicii de a livra Ucrainei armament greu și rachete cu rază lungă de acțiune, susținând că înfrângerea unei puteri nucleare precum țara sa într-un război convenţional ar putea provoca izbucnirea unui conflict nuclear.
Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei, s-a referit la reuniunea prevăzută să aibă loc vineri la baza militară Ramstein din Germania.
„Mâine, la baza Ramstein a NATO, marii lideri militari vor discuta noi tactici şi strategii, precum furnizarea de noi arme grele şi sisteme ofensive către Ucraina. Şi acest lucru se va întâmpla imediat după Forumul de la Davos, unde petrecăreţi retardaţi au repetat ca o placă stricată: pentru a obţine pacea, Rusia trebuie să piardă. Şi niciunuia dintre mizerabilii ăştia nu-i trece prin cap să tragă din aceasta următoarea concluzie elementară: înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate provoca izbucnirea unui război nuclear”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram.
Într-un nou atac provocator la adresa Occidentului, Medvedev susţine că „puterile nucleare nu pierd marile conflicte de care depinde soarta lor”.
„Dar asta ar trebui să fie evident pentru toată lumea. Inclusiv pentru un politician occidental cu măcar o urmă rămasă de inteligenţă”, a insistat Medvedev, citat de agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.
Dmitri Medvedev, în vârstă de 57 de ani, a făcut aceste declaraţii în ajunul reuniunii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, prilej cu care partenerii Kievului preconizează să anunţe un nou ajutor militar de mai multe miliarde de dolari care ar urma să includă mai multe arme şi muniţii, vehicule blindate şi, după cum speră preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, tancuri moderne și sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune.
„SUA încearcă să subjuge Europa”
Lavrov, care a provocat puternice contestări internaționale anul trecut cu comentariile sale referitoare la Hitler, a spus că Administrația de la Washington folosește aceeași tactică ca Napoleon și naziștii în încercarea de a subjuga Europa pentru a distruge Rusia, relatează Reuters.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov a declarat miercuri într-o conferință de presă că Occidentul, reprezentat de în principal de SUA care încearcă să subjuge Europa folosesc aceeași tactică precum Napoleon și Hitler ca să distrugă Rusia, folosindu-se de Ucraina într-un război hibrid.
„Ei (SUA și aliații săi) poartă un război împotriva țării noastre cu aceeași sarcină: «soluția finală» a chestiunii ruse”. „Așa cum Hitler dorea o «soluție finală» la problema evreiască, acum, dacă îi urmăriți pe politicienii occidentali... ei spun clar că Rusia trebuie să sufere o înfrângere strategică”, a spus Lavrov.
Lavrov a mai acuzat miercuri Statele Unite că au pregătit terenul pentru conflictul din Ucraina ca parte a ceea ce el a descris drept un „război hibrid” dus împotriva Moscovei.
Ministerul rus de Externe a afirmat de asemenea în timpul conferinței sale de presă de la Moscova că „criza din Ucraina a început cu mult înainte” ca Rusia să trimită sute de mii de trupe în țara vecină ca parte a „operațiunii militare speciale” pe care Putin a ordonat-o pe 24 februarie 2022.
Pe de altă parte Șeful diplomației ruse a spus însă că Moscova este dispusă să negocieze direct cu Occidentul în cazul în care acesta va formula „propuneri serioase” pentru încheierea conflictului, dar că orice discuții în acest sens trebuie să țină cont de îngrijorările Rusiei privind securitatea sa.
El a cerut iar ca NATO să își înlăture „infrastructura militară” din Ucraina și celelalte state învecinate cu Rusia.
Pericolul declarațiilor lui Lavrov constă în faptul că SUA dorește anihilarea Rusiei, distrugerea ei, ceea ce ar putea justifica un răspuns nuclear din partea Moscovei conform doctrinei militare.
Spectrul războiului nuclear
Și președintele Vladimir Putin vorbește tot mai des de arsenalul nuclear pe care Moscova îl consideră ca un mijloc de apărare sau un factor de descurajare și realizează pericolul pe care îl reprezintă.
Putin a spus în decembrie, atrăgând atenția asupra sistemelor de rachete cu rază lungă livrate Ucrainei că în cazul unui atac împotriva teritoriului Rusiei, reacția ar putea fi foarte dură. Iar la o lovitură nucleară SUA nu ar trebui nici să se gândească.
„În momentul în care sistemul de alertă depistează semnalele unor lansări de rachete spre Rusia, atunci începe și răspunsul nostru. Vom lansa sute de rachete, sute, dinspre partea noastră. E imposibil să fie oprite. Rachetele inamice vor cădea, inevitabil, pe teritoriul Federației Ruse. Vor cădea oricum. Cu toate astea nu va mai rămâne nimic din inamicul nostru, pentru că e imposibil să intercepteze sute de rachete”, a mai spus Putin.
Iar în doctrina militară a Moscovei se arată că în afară de un răspuns la un atac nuclear, utilizarea armelor de distrugere în masă este justificată când este amenințată existența statului rus. Este ceea ce spune acum Kremlinul și anume că Occidentul poartă prin intermediul Ucrainei un război hibrid pentru anihilarea Rusiei.
Comentarii 7
Liviu Mocanu - 01-23-2023
Ai primit aprobarea sa vorbesti ? Ham - ham - ham... Ai pupat mana inainte de toate ?
RăspundeParjolescu Titus-Constantin - 01-22-2023
Incep sa se prinda cat de prosti au fost cand au inceput acest razboi de prada, pe care nu pot sa-l castige. Este foarte putin probabil ca poporul rus oricat de indobitocit o fi de propaganda, sa fie de acord cu desfiintarea vietii pe pamant, numai pentru a satisface orgoliile unor idioti.
RăspundeDoru Tascau - 01-21-2023
Și războiul URSS din Afganistan?!0
RăspundeDoru Tascau - 01-21-2023
Și cum rămâne cu războiul din Afganistan 1979-1989?!
RăspundeMircea Oprea - 01-19-2023
Dacă am lua ca axiomă afirmația lui Medvedev se pare că am ajuns într-o lume în care supraviețuirea lumii este imposibilă, de vreme ce nu toate statele au arme nucleare, să-și amenințe și să-și șantajeze dușmanii cât să-i țină la respect. Acum, că am luat act de amenințare, noi, cei mai mititei, vom asculta de cei mari, să cedăm la toate pretențiile care vor crește rapid, de la Vladivostok, până la Lisabona! Ca după anecdota, rusească și ea: așa ne trebuie dacă n-am dat cu samovarul de pământ, până să ajungă locomotivă, să ne calce! Dincolo de glumă, tristețea este că, în ciuda oricărui progres aparent, am rămas sub domnia acelorași brute de cavernă, gata să se sfâșie mai degrabă, decât să-și dea mâna. Nu ne mai omorâm de-aproape: am înlocuit bâtele cu rachetele nucleare! Chiar o fi acesta un progres?
RăspundeNexta - 01-19-2023
Nu este cazul de razboi nuclear. Dictatorul putin a decedat din nou saptamana aceasta.
Răspundebunul samaritean - 01-19-2023
.O Rusia invinsa(am mai zis asta ca si ultima solutie a rusilor ) poate deveni total ostila (deja numarul sefilor de stat ce doresc a pune Rusia pe coji de nuci creste in Europa) si poate lovi cu mici lovituri nucleare, doar spre atentionare, zonele deja distruse si parasite de cetateni indiferent de etnia lor .Aparitia unui paminit al nimanui poate fi solutia momentului asta daca nu cumva SUA si Germania au in portofoliu o solutie militara ce opreste Rusia sa faca asta .Desigur secretele nu pot fi spuse dar daca ne amintim de zicerea aparuta la inceputul conflictului ce acuza SUA de detinerea unor arme biologice (confirmata oarecum de o doamna din anturajul presedintilor SUA dar care a fost apoi retrasa ) ce pot lovi selectiv etnii atunci lucrurile se complica .
Răspunde