Merkel schimba directia: Vrea sa reduca drastic numarul refugiatilor primiti de Germania

Vlad Toma | 14.12.2015

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat recent că vrea să “reducă drastic” numărul refugiaţilor care ajung în Germania, această nouă poziţie fiind semnul unui compromis cu criticii din propriul său partid.

Pe aceeași temă

 

În ciuda presiunii din propriul său partid, Merkel a refuzat să fixeze o limită în privinţa numărului de refugiaţi primiţi de Germania, număr care se pare că va ajunge în acest an la 340 de mii, anunta The Guardian.

 

 “Trebuie să ţinem cont însă şi de poziţia cetăţenilor, care par îngrijoraţi în privinţa viitorului, ceea ce înseamnă că trebuie să reducem drastic numărul refugiaţilor care intră în Germania” a declarat Merkel, duminică, pentru ARD.

 

Merkel a precizat însă că cuvântul “limită” nu se află în rezoluţia care urmează sa fie adoptată la congresul UCD care începe astăzi. Ea a subliniat însă faptul că propunerea sa de reducere a numărului refugiaţilor care intră în Germania are un suport larg în UCD.

 

Problema refugiaţilor acceptaţi de Germania va fi una dintre principalele teme ale Congresului de două zile a Uniunii Creştin Democrate care va avea loc la Karlsruhe.

 

Reducerea numărului de refugiaţi ar urma să fie făcută pe baza negocierilor cu Turcia pentru lupta contra traficanţilor, printr-o îmbunătăţire a situaţiei refugiaţilor sirieni din taberele din Turcia, Liban, Iordania şi prin intărirea controlului la graniţele exterioare ale UE.

 

Merkel intenţionează de asemenea să găsească o soluţie a crizei migranţilor la nivel european, mai multe state ale UE situându-se deocamdată impotriva sistemului de cote pentru distribuţia refugiaţilor.

 

Criticii Angelei Merkel consideră că decizia acesteia de a permite refugiaţilor sirieni să rămână în Germania, indiferent de ţara prin care au intrat în UE, a accelerat fluxul migranţilor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22