Merkel, vizita in mai multe tari africane. Tema principala: stoparea fluxului de migranti

Vlad Toma | 11.10.2016

Angela Merkel, cancelarul german, efectueaza astazi o vizita in Niger, una dintre cele mai sarace tari din lume. Cancelarul german a vizitat inainte Mali si urmeaza sa-si incheie turneul african in Etiopia.

Pe aceeași temă

 

Tema principala a discutiilor este stoparea fluxului de migranti africani care inainteaza spre Europa, anunta Euronews.

 

Merkel le-a promis autoritatilor din Niger ca Germania ii va ajuta cu bani si cu vehicule militare pentru a-i ajuta sa lupte contra islamistilor si contra traficului de fiinte umane. 

 

Ea ar fi promis 77 de milioane de euro in echipament militar, pentru a combate migratia ilegala si traficul de persoane in zona centrala a orasului Agadez.

 

Aproximativ 90% dintre migrantii care ajung in Libia pentru a ajunge in UE trec prin Niger, ceea ce transforma aceasta tara intr-un partener esential al tarilor UE care incearca sa reduca aceste fluxuri migratorii. Franta, Germania si Italia si-au anuntat intentia de a stabili parteneriate cu aceasta tara, la fel ca si cu Mali.

 

Pe termen lung, UE are in vedere crearea unor conditii economice mai bune in tarile africane, pentru a lupta astfel contra unora dintre cauzele de baza ale migratiei. 

 

Cancelarul german a declarat acum cateva zile ca UE are nevoie de acorduri cu tarile din nordul Africii, in special cu Egipt si Tunisia, pentru controlul fluxului de migranti. Aceste acorduri ar trebui sa fie similare intelegerii facute cu Turcia, crede cancelarul german.

 

Ea a sublinat atunci ca e nevoie de mai multi bani investiti in ajutoarele pentru dezvoltare, pentru a inlatura astfel cauzele de baza ale migratiei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22