Ministru german, avertisment pentru Merkel: Nu vom putea evita inchiderea granitelor

Vlad Toma | 19.01.2016

Alexander Dobrindt, ministrul Transporturilor de la Berlin, a declarat ca Angela Merkel, cancelarul german, trebuie sa se pregateasca pentru inchiderea granitelor Germaniei.

Pe aceeași temă

 

Dobrindt a mai afirmat ca Germania trebuie sa actioneze pe cont propriu daca nu se ajunge la un acord la nivelul UE, transmite The Guardian, citat de Hotnews.


Alexander Dobrindt considera ca Germania nu mai poate arata lumii "o fata prietenoasa" - o fraza folosita de Merkel in momentul in care imigrantii au inceput sa vina in Germania in urma cu sase luni - iar daca numarul noilor sositi nu se diminueaza in curant, Germania trebuia sa ia masuri de una singura.
 

"Avertizez urgent: Trebuie sa ne pregatim pentru ca nu vom putea evita inchiderea granitelor", a declarat Dobrindt, membru al Uniunii Crestin-Sociale din Bavaria (CSU), pentru cotidianul Muenchner Merkur.

 

Problema refugiatilor primiti de Germania a capatat noi dimensiuni dupa ce in presa au aparut informatii legate de faptul ca majoritatea celor suspectaţi de violentele care au avut loc in noaptea de Anul nou la Koln ar fi de origine straina, in special solicitanti de azil sositi in ultimele luni in Germania. 

 

"Atat declaratiile martorilor cat si rapoartele politiei (locale) si descrierile politiei federale indica faptul ca persoanele care au comis aceste crime erau aproape exclusiv imigranti ... De altminteri, rezulta din multe elemente ca e vorba de persoane originare din Africa de Nord si din lumea araba (...)", a declarat Ralf Jager, ministru de Interne al statului regional Renania de Nord Westfalia.

 

David Furtner, un purtator de cuvant al poliţiei din Austria, a declarat acum cateva zile că Germania face o selecţie mai serioasa a migranţilor care vor sa intre in tara dinspre Austria. "Numarul zilnic al migrantilor respinsi a trecut de 60 in luna decembrie si a ajuns la 200 de la inceputul acestui an", a declarat Furtner, citat de AFP.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22