Ministrul german: Majoritatea suspecţilor agresiunilor din Koln sunt de origine straina

Vlad Toma | 11.01.2016

Ralf Jager, ministru de Interne al statului regional Renania de Nord Westfalia, a declarat recent că marea majoritatea a celor suspectaţi de violentele care au avut loc in noaptea de Anul nou la Koln sunt de origine straina, in special solicitanti de azil sositi in ultimele luni in Germania.

Pe aceeași temă

 

"Atat declaratiile martorilor cat si rapoartele politiei (locale) si descrierile politiei federale indica faptul ca persoanele care au comis aceste crime erau aproape exclusiv imigranti ... De altminteri, rezulta din multe elemente ca e vorba de persoane originare din Africa de Nord si din lumea araba (...) In etapa actuala a investigatiilor, se numara printre suspecti refugiati veniti la noi anul trecut", a spus Ralf Jager, transmite AFP, conform Hotnews.
 

Jager a prezent un raport în privinţa eveniementelor din Koln, precizând ca aproape o mie de oameni s-au adunat in noaptea de Anul nou in fata garii din Koln, printre care "numerosi refugiati". Au avut loc confruntari si au fost comise agresiuni sexuale, in special, inainte de evacuarea pietei. Dar multimea s-a adunat din nou si noi violente au avut loc.
 

Jager a recunoscut ca actiunile politiei au fost "inacceptabile" si a admis ca autoritatile nu au dispus de o "imagine de ansamblu" a evenimentelor inainte de dimineata de 1 ianuarie. Seful politiei din Koln a fost suspendat din functie saptamana trecuta.
 

Jager a lansat si un semnal de avertisment fata de stigmatizarea strainilor, care ar aduce apa la moara extremei drepte. "A stigmatiza un grup (de populatie) ca agresori sexuali nu e doar o greseala ci si o periculos. Nu are nicio importanta daca acesti barbati dispun de un pasaport arab, african sau german, daca sunt nascuti si au crescut aici sau vin din alta parte. Nu are nicio implicatie asupra anchetelor. Toti oamenii sunt egali in fata legii", a subliniat ministru. 

 

516 de plangeri au fost depuse pana in prezent la Koln, fata de 379 cate erau anuntate anterior, aproximativ 40% dintre acestea referindu-se la agresiuni sexuale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22