Mireasă jihadistă: Am făcut copii cu un singur motiv - să fie luptători pentru Allah VIDEO

E.b. | 05.11.2017

O fostă mireasă jihadistă de origine britanică a vorbit, într-un interviu pentru The Atlantic, despre radicalizarea ei, despre cum visa ca propriii copii să devină terorişti şi despre despărţirea de soţul jihadist.

Pe aceeași temă

 


În 2013, Tania Georgelas (33 de ani) a plecat în Siria, alături de soţul şi de copiii ei, pentru a se alătura Statului Islamic. „Visam să avem pământul nostru, să întemeiem o familie şi să ne creştem copiii să devină asasini şi să se alăture jihadului“, a povestit Tania despre ea şi soţul ei, John Georgelas, într-un interviu pentru The Atlantic, preluat de Adevarul

 

Copilăria şi radicalizarea „Am crescut înconjurată de rasism. Am avut vecini răi, care ne spărgeau ferestrele. Simţeam că nu fac parte din această lume şi căutam o cale de răzbunare“, a povestit Tania despre copilăria ei din nord-vestul Londrei. 

 

 

Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 au fost un punct de cotitură în radicalizarea ei. „Aveam 17 ani când am urmărit turnurile gemene prăbuşindu-se. A doua zi, la şcoală, i-am spus prietenei mele: «Nu e îngrozitor ce s-a întâmplat?» «Oare chiar e?»", mi-a răspuns. 

 

"Acela a fost momentul care m-a convins să devin jihadistă“, îşi aminteşte Tania.

 

Câţiva ani mai târziu, la un protest faţă de războiul din Irak, a obţinut adresa unui site musulman de matrimoniale

 

Acolo şi-a întâlnit soţul. John, un texan care provenea dintr-o familie creştină bogată şi care începuse să consume droguri încă din adolescenţă, a abandonat şcoala şi s-a convertit la Islam la scurt timp după 11 septembrie 2001.

 

13 ani mai târziu, john a devenit ofiţer de rang superior al Statului Islamic. Însă în drumul spre Siria a cunoscut-o în Londra, pe Tania, o musulmană cu ambiţii de a deveni atentator sinucigaş. «Am făcut copii ca ei să-l slujească pe Allah ca mujahedini»

 

Cei doi s-au căsătorit şi în 2013 au plecat în Siria, cu gândul de a deveni o familie de războinici

 

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22