Mogherini, la Moscova: sancțiunile impuse Rusiei pentru Crimeea rămân valabile

Dora Vulcan | 24.04.2017

Sancţiunile impuse Rusiei după anexarea Crimeei rămân valabile. Acesta este mesajul transmis de Federica Mogherini, şefa diplomaţiei europene, aflată astazi la Moscova, în prima sa vizită oficială în Rusia

Pe aceeași temă

 

 

 

 Ea s-a întîlnit cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. În paralel, şefa diplomaţiei europene şi-a asigurat gazdele că Bruxellesul vrea să ajungă totuşi la o relaţie bună cu Moscova, transmite Reuters, ctiat de Digi 24. 

 

 

 

Ruşii susţin că şi ei vor revenirea la relaţii mai bune, dar nu dau niciun semn că ar face vreun pas înapoi, nici în privinţa Crimeei, nici în privinţa implicării în estul Ucrainei.

 

 

 

Pe de altă parte, şi Moscova şi Bruxellesul au recunoscut că au interese comune ca situaţia explozivă din Siria să se dezamorseze şi că ar trebui să se concentreze pe astfel de teme.

 

 

 

 

”Avem interese comune, în special în domeniul politicii externe şi al relaţiilor bilaterale. Suntem interesaţi de dezvoltarea unei cooperări strânse cu Rusia. Dorim să găsim puncte comune cu Rusia pentru consolidarea ordinii globale”, a spus Mogherini.

 

 

 

”Ca şi până acum, ne dorim restabilirea cooperării depline cu Uniunea Europeană, care este cel mai mare partener economic al nostru, cu popoarele cu care avem multe în comun”, spune Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe:

 

 

foto Reuters

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22