Moldova. Liderul liberalilor da in judecata un fostul consilier al presedintelui Basescu

Tudor Despina | 11.01.2016

Liderul liberalilor din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, sustine ca il va da in judecata pe fostul consilier al presedintelui Basescu, Iulian Fota, pe care il acuza de calomnie.

Pe aceeași temă

 

Reactia lui Ghimpu a venit dupa ce Fota a spus ca liderul liberal ar fi implicat in scandalul disparitiei miliardului de dolari din sistemul bancar de peste Prut si ca l-ar fi sprijinit pe oligarhul Vlad Plahotniuc. „Declaratiile lui Iulian Fota imi aduc prejudicii imaginii mele. Am trimis deja o sesizare la CCA din Romania pentru a se lua masuri. Il voi da in judecata pentru declaratii calomnioase", a declarat Mihai Ghimpu intr-o conferinta de presa sustinuta luni, potrivit presei de peste Prut, citata de Ziare.com.

 

Reactia liderului PL vine la scurt timp dupa ce Iulian Fota a declarat, intr-o emisiune la postul B1TV, ca Republica Moldova este controlata in totalitate de prim-vicepresedintele Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, iar disparitia miliardului nu a fost posibila fara contributia lui, de care nu ar fi strain nici Mihai Ghimpu.

 

"Pana la urma, miliardul a fost furat cu contributia pro-europenilor nostri. Principalul aliat a lui Plahotniuc este Ghimpu. Adica, pro-romanul Ghimpu, omul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit si il sprijina pe Plahotniuc pe un joc politic absolut murdar impotriva lui Filat. Ghimpu a sperat ca daca Filat se duce de rapa, el preia o parte din electoratul lui Filat si se intareste el politic. Ce este acum in Republica Moldova, este o mizerie pe mai multe planuri, nu doar economic, dar si politic", a declarat fostul consilier prezidential.

 

In replica, Iulian Fota s-a aratat „neplacut surprins” de decizia lui Ghimpu: „Eu nu l-am acuzat pe dl. Ghimpu ca a furat miliardul, nu exista in toata emisiunea la care se refera o astfel de acuzatie. Ce i-am reprosat dl. Ghimpu, si asta nu am nicio problema sa o fac din nou, este ceea ce i-am reprosat intregii coalitii pro-europene: ca miliardul a fost furat in timpul guvernarii dumnealor, cand Republica Moldova era gestionata de dumnealor si asa ceva nu ar fi trebuit sa se intample. Furtul miliardului pentru Republica Moldova inseamna o catastrofa (atat din punct de vedere economic, cat si de credibilitate), care n-ar fi trebuit sa aiba loc.

 

Sensul spuselor mele, cand l-am conectat pe dl. Ghimpu si coalitia pro-europeana cu furtul miliardului, acesta a fost: Am reprosat si reprosez in continuare ca miliardul a fost furat sub conducerea lor. Nu il acuz pe dl. Ghimpu direct ca ar fi furat miliardul, ca s-ar fi bucurat de el sau ca ar fi contribuit la furt", a explicat Fota.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22