Pe aceeași temă
“De la începutul operațiunilor, am efectuat 600 de zboruri. Au fost lovite peste 380 de ținte ale organizației SI”, a declarat acest înalt responsabil militar rus, într-un interviu acordat cotidianului Komsomolskaia Pravda.
Kartapolov, arhitectul intervenției ruse în Siria, revine, în această primă declarație făcută după mult timp, asupra genezei acestor atacuri, care, după cum subliniază el, au devansat acțiunile autorităților americane.
“Am folosit un anumit număr de mijloace tehnice, tactice și de comunicare” pentru a duce în secret arme ruse în Siria, a explicat Kartapolov, dând asigurări că SUA “nu au văzut nimic”.
CITIȚI ȘI: Siria. Criticile Occidentului la interventia militara rusa: Comporta riscuri militare
Pentru Administrația americană, “este umilitor să recunoască faptul că această problemă nu poate fi reglată fără participarea Rusiei”, motiv pentru care Washingtonul nu a dorit să se ralieze centrului pentru coordonare și schimb de informații militare înființat la Bagdad de Siria, Iran, Irak și Rusia.
La Bagdad, unde au fost planificate raidurile aeriene, 'am așteptat timp de aproape o zi ca americanii să ia legătura cu noi'. “Am așteptat mult și apoi am plecat”, a explicat generalul Kartapolov.
Revenind asupra țintelor loviturilor aeriene, prezentate de Rusia ca fiind ținte ale SI, în timp ce Europa și Washingtonul acuză Moscova că se concentrează pe combatanții opoziției moderate, înaltul responsabil militar rus a dat asigurări că Moscova 'a desfășurat în permanență toate mijloacele sale de recunoaștere'.
Situația pe tern 'nu este un secret pentru noi', a dat asigurări Kartapolov, reiterând faptul că armata rusă a 'semănat panică și a constatat cazuri în care combatanți SI și-au abandonat pozițiile'. 'După cum a declarat un general sirian, acțiunile armatei ruse au readus zâmbetul pe buzele copiilor sirieni', a spus Kartapolov.
Înaltul reprezentant militar rus s-a declarat, de asemenea, favorabil înființării unei mari baze militare ruse în Siria, care să utilizeze în același timp capacitățile de instalații logistice din portul Tartus și aeroportul Latakia, unde sunt desfășurate avioanele și elicopterele ruse care efectuează lovituri în Siria.
CITIȚI ȘI: Ministrul francez al Apararii: Actiunile Rusiei vizeaza protejarea lui Bashar-al-Assad