Naţiunile Unite acuză că prizonierii străini sunt trataţi inuman de regimul de la Phenian

I.g. | 11.08.2017

Reprezentanţii Naţiunilor Unite atrag atenţia că prizonierii străini nu au parte de un proces corect şi sunt ţinuţi în condiţii inumane de către regimul dictatorului Kim Jong-un în Coreea de Nord, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

Tomas Ojea Quintana este raportor special al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului din Coreea de Nord. Acesta s-a declarat entuziasmat de eliberarea pastorului canadian Hyeon Soo Lim, care a executat mai bine de doi ani de muncă silnică, după ce a fost acuzat că a complotat pentru răsturnarea regimului Kim Jong-un. Însă, cel puţin alţi nouă cetăţeni străini rămân prizonieri ai regimului nord-coreean, printre aceştia numărundu-se trei americani şi şase persoane din Coreea de Sud.

 

”Sunt îngrijorat de zvonurile potrivit cărora prizonierii nu au dreptul la un proces corect şi sunt ţinuţi în condiţii inumane”, a declarat Ojea Quintana. Autorităţile nord-coreene sunt obligate să ofere cetăţenilor străini acces la un translator şi la sprijin consular, dar aceste drepturi nu pot fi considerate garantate, pe baza informaţiilor de la Phenian.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22