NATO a activat la Bucuresti Divizia Multinationala de Sud-Est cu scop defensiv

Tudor Despina | 02.12.2015

Alianta Nord-Atlantica a activat la 1 Decembrie Sediul Diviziei Multinationale de Sud-Est in Bucuresti, ca parte a planului de de reasigurare a Flancului Estic al Aliantei.

Pe aceeași temă

 

Prin decizia luata marti, Alianta a integrat oficial structura din capitala Romaniei in comandamentul Aliantei. Divizia de inalta capacitate de reactie va putea comanda forte aliate desfasurate in regiunea de Sud-Est a NATO, cu scopul sprijinirii apararii. Va fi, de asemenea, un nod pentru cooperarea regionala intre Aliati, sediul concentrand 280 de persoane care vor activa in acest sens.

 

Potrivit Directorului Diviziei de Operatiuni si Planificare in Staff-ul Militar International, General-Maiorul Josef Blotz, Divizia Multinationala pe Sud-Est “este o contributie importanta la apararea colectiva a NATO”. Si Comandantul Adjunct al Fortelor Aliate din Napoli, Locotenent-Generalul de aviatie canadiana Alain Parent a aratat ca “acest nou sediu, condus de fortele armate romane, va asigura Aliatii de o capacitate de aparare crescuta, nu doar pentru regiunea de Sud-Est, dar pentru intreg teritoriul NATO”.

 

Divizia de la Bucuresti face parte din Planul de Actiune Rapida aprobat de NATO la Summitul din Tara Galilor, in 2014, pe fondul tensiunilor cu Federatia Rusa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22