NATO cere mentinerea sanctiunilor impotriva Rusiei, care incalca acordul de la Minsk

Dora Vulcan | 07.12.2016

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg le-a cerut miercuri aliaţilor occidentali să menţină presiunea si sancţiunile la adresa Rusiei până când Moscova îşi va respecta obligaţiile ce decurg din acordul de pace de la Minsk.

Pe aceeași temă

 

 

În urma discuţiilor cu miniştrii de Externe ai statelor din NATO şi cel al Ucrainei, Jens Stoltenberg a vorbit despre "imensa creştere a numărului de încălcări ale armistiţiului" în zona de est a Ucrainei. El a invocat informatiile pe care le are despre "sute de explozii" zilnic, inclusiv unele produse de bombardamente cu armament greu, a carui folosire este interzisa prin acordul de pace de la Minsk, transmite Associated Press. 

 

"Comunitatea internaţională trebuie să menţină presiunea asupra Rusiei pentru ca aceasta să-şi respecte obligaţiile, mai ales că situaţia de securitate din estul Ucrainei rămâne atât de gravă", a spus Stoltenberg. El a recomandat mentinerea sanctiunilor economice impotriva Rusiei.

 

Săptămâna trecută, o reuniune a miniştrilor de Externe din Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania s-a încheiat fără nicun rezultat profitabil procesului de pace. 

 

Acordul de pace de la Minsk prevede că Ucraina va relua controlul asupra zonelor ocupate de rebelii proruşi, însă va trebui să ofere un statut special regiunii, să organizeze alegeri locale şi să amnistieze rebelii.

 

UE a impus sancţiuni Rusiei pentru rolul în conflictul din Ucraina, dar aceste sanctiuni sunt contestate de statele care au legături comerciale cu Rusia.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22