Negocierile Brexit-UE bat pasul pe loc. Iohannis: s-au făcut progrese, dar nu suficiente

Dora Vulcan | 20.10.2017

Presedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, a transmis vineri ca negocierile pentru urmatoarea faza a Brexit-ului au fost intense si ca, desi s-au facut progrese, acestea nu sunt suficiente.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Astazi, am avut o discutie in formatul UE27. Avem o echipa de negociere condusa de Michel Barnier care negociaza conditiile Brexitului. Initial, am lucrat in ideea ca vom gasi astazi o situatie care ne permite sa facem urmatorul pas. Negocierile au fost intense, s-au facut progrese, dar nu suficiente. Am constatat ca nu s-au facut suficiente progrese pentru a trece in faza urmatoare in relatia cu Marea Britanie, insa acest lucru nu trebuie sa creeze un pesimism deosebit. S-a negociat, s-au apropiat oarecum pozitiile, dar nu suficient pentru a merge mai departe, se va negocia in continuare si vom incerca sa ajungem in situatia de Ok pentru continuarea la urmatorul Consiliu, in decembrie", a spus Iohannis, citat de ziare.com.

 

 

Seful statului a precizat ca deja a fost depasit calendarul stabilit pentru Brexit.

 

"Calendarul nu se mai respecta e clar (...) Nu putem de dragul unei agende sa trecem peste puncte sensibile", a precizat Iohannis.

 

Presedintele roman a declarat ca este optmist in legatura cu ceea ce va urma.

 

"Sunt un optimist, dar e clar ca fiecare cauta aici o poveste de succes. Nimeni nu incearca sa blocheze negocierile, sa le opreasca. Nu e o garantie ca pana in decembrie vom fi progresat indeajuns, dar credem ca e o idee buna sa le dam ceva timp suplimentar negociatorilor", a punctat el.

 

Tot de la Bruxelle, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat, vineri, ca liderii europeni au dat "unda verde" pregatirilor in vederea negocierii unui acord comercial care va reglementa relatiile cu Londra dupa Brexit. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22