Negocierile Brexit-UE bat pasul pe loc. Iohannis: s-au făcut progrese, dar nu suficiente

Dora Vulcan | 20.10.2017

Presedintele Klaus Iohannis, aflat la Bruxelles, a transmis vineri ca negocierile pentru urmatoarea faza a Brexit-ului au fost intense si ca, desi s-au facut progrese, acestea nu sunt suficiente.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Astazi, am avut o discutie in formatul UE27. Avem o echipa de negociere condusa de Michel Barnier care negociaza conditiile Brexitului. Initial, am lucrat in ideea ca vom gasi astazi o situatie care ne permite sa facem urmatorul pas. Negocierile au fost intense, s-au facut progrese, dar nu suficiente. Am constatat ca nu s-au facut suficiente progrese pentru a trece in faza urmatoare in relatia cu Marea Britanie, insa acest lucru nu trebuie sa creeze un pesimism deosebit. S-a negociat, s-au apropiat oarecum pozitiile, dar nu suficient pentru a merge mai departe, se va negocia in continuare si vom incerca sa ajungem in situatia de Ok pentru continuarea la urmatorul Consiliu, in decembrie", a spus Iohannis, citat de ziare.com.

 

 

Seful statului a precizat ca deja a fost depasit calendarul stabilit pentru Brexit.

 

"Calendarul nu se mai respecta e clar (...) Nu putem de dragul unei agende sa trecem peste puncte sensibile", a precizat Iohannis.

 

Presedintele roman a declarat ca este optmist in legatura cu ceea ce va urma.

 

"Sunt un optimist, dar e clar ca fiecare cauta aici o poveste de succes. Nimeni nu incearca sa blocheze negocierile, sa le opreasca. Nu e o garantie ca pana in decembrie vom fi progresat indeajuns, dar credem ca e o idee buna sa le dam ceva timp suplimentar negociatorilor", a punctat el.

 

Tot de la Bruxelle, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat, vineri, ca liderii europeni au dat "unda verde" pregatirilor in vederea negocierii unui acord comercial care va reglementa relatiile cu Londra dupa Brexit. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22