Nepotul lui Churchill, dat afară din Partidul Conservator pentru că a votat împotriva premierului

Dora Vulcan | 04.09.2019

Nepotul lui Winston Curchill a fost dat afară din Partidul Conservator pentru că a vota în parlament, alături de opoziție, împotriva premierului Boris Johnson.

Pe aceeași temă

21 de conservatori care s-au răsculat împotriva premierului Boris Johnson și au votat moțiunea de urgență prin care Camera Comunelor a făcut marți seara un prim pas în blocarea planurilor premierului de ieșire din Uniunea Europeană fără acord, au fost dați afară din Partidul Conservator, transmite Reuters.

Printre aceștia se află Nicholas Soames, nepotul lui Winston Churchill, liderul britanic care a condus Marea Britanie în victoria din al Doilea Război Mondial,

Decizia de excludere a acestora din partid este una fără precedent, în condițiile în care clasa politică este în profundă criză de trei ani din cauza Brexitului.

Printre rebelii sancționați se mai numără cel mai longeviv membru al Camerei Comunelor Ken Clarke, 79 de ani, dar și fostul ministru al Finanțelor Philip Hammond.

Întrebat dacă bunicul său ar fi anticipat un astfel de sfârșit pentru partidul conservator, Soames a răspuns: ”Nu. Dar este o noapte foarte proastă”. ”Este păcat, mare păcat, că exact asta au plănuit: ceea ce se întâmplă acum este exact ceea ce și-au dorit și vor încerca să declanșeze alegeri generale”, a mai comentat el, potrivit Reuters.

Soames, 71 de ani, căruia Regina Elizabeth a II a i-a conferit titlul de cavaler în 2014, este parlamentar din 1983, membru al partidului conservator de 37 de ani și a deținut funcția de ministru adjunct al apărării. Este fiul lui Mary Soames, cel mai mare dintre cei cinci copii ai fostului lider Winston Churchill.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22