Nigel Farage demisioneaza de la sefia UKIP: Scopul meu a fost sa scot Marea Britanie din UE

Vlad Toma | 04.07.2016

Nigel Farage, liderul partidului eurosceptic UKIP, a demisionat din functie, astazi, la doar o saptamana si cateva zile dupa ce britanicii au votat pentru iesirea tarii lor din Uniunea Europeana.

Pe aceeași temă

 

Farage a declarat ca renunta la aceasta functie deoarece nu intentiona sa fie un politician de cariera, scopul sau fiind doar iesirea Marii Britanii din UE, scop atins dupa referendumul din 23 iunie. Farage a subliniat că va continua să susţină partidul şi să ajute mişcările de independenţă din restul Uniunii Europene, dar că de acum se va concentra mai mult pe viaţa sa personală.

 

„Scopul meu în politică a fost să scot Marea Britanie din Uniunea Europeană. Mi se pare corect să renunţ acum să mai fiu liderul UKIP', a spus el.

 

„În timpul campaniei pentru referendum, am spus că îmi vreau ţara înapoi. Astăzi spun că îmi vreau viaţa înapoi, si asta începe chiar acum", a adăugat el.

 

Farage a sustinut ca e nevoie de un nou premier care sa negocieze dur cu autoritatile de la Bruxelles si sa nu cedeze in privinta libertatii de miscare.

 

Liderul demisionar al UKIP a declarat, imediat dupa referendum, ca ziua de 23 iunie trebuie vazuta ca ziua independentei Marii Britanii.

 

Un gest la fel de neasteptat a fost si cel facut acum cateva zile de Boris Johnson, fostul primar al Londrei, care a decis sa se retraga din cursa pentru functia de premier, desi era considerat favorit.

 

Johnson a fost unul dintre principalii lideri ai taberei care milita pentru iesirea Marii Britanii din UE, votul britanicilor pentru Brexit fiind interpretat si ca o victorie a acestuia impotriva premierului David Cameron.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22