Nou summit al liderilor UE, pe tema migrantilor, convocat pe 12 noiembrie, in Malta

Paul Cristescu | 04.11.2015

Donald Tusk, presedintele Consiliului European, a anuntat marti ca va convoca un nou summit al liderilor UE pe tema imigratiei, in data de 12 noiembrie, in Malta.

Pe aceeași temă

 

Summitul ar reprezenta a sasea intalnire a liderilor UE pe tema imigratiei din ultimele luni si va avea loc imediat dupa un summit prevazut al liderilor europeni si africani la Valletta, transmite Hotnews.
 

Intr-o scrisoare adresata sefilor de stat si de Guvern din UE, Tusk a afirmat ca "viteza cu care se dezvolta evenimentele" in criza refugiatilor face necesar ca liderii "sa evalueze starea implementarii masurilor decise pana in prezent". Oficialii UE au facut presiuni asupra statelor membre sa-si respecte promisiunile facute in vederea solutionarii crizei, inclusiv prin oferirea de ajutor umanitar si prin acceptarea transferarii unor solicitanti de azil.

 

CITITI SI: Donald Tusk cere solidaritate in abordarea crizei refugiatilor: E cea mai mare provocare a Europei din ultimele deceniiTusk a mai aratat ca se incerca o sporire a cooperarii cu Turcia, in speranta ca va limita fluxul de refugiati, se va incerca de asemenea implementarea deciziilor luate pana acum privind transferul imigrantilor, infiintarea unor centre in Grecia si Italia, sporirea capacitatilor de receptie si furnizarea de expertiza agentiilor Frontex si EASO pentru a controla mai eficient frontierele externe ale blocului comunitar.


Anuntul lui Tusk intervine la peste o saptamana dupa ce Comisia Europeana a convocat un summit al liderilor tarilor din Balcanii de Vest aflate pe ruta migratiei, care a dus la un acord privind o mai buna coordonare, gestionarea frontierelor si oferirea de adapost unui numar de 100.000 de refugiati. Liderii europeni vor discuta de asemenea problema imigratiei la summitul lor obisnuit din decembrie, a afirmat Tusk.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22