Nuland, inlocuita cu Wess Mitchell. El spunea ca, in Romania, democratia va fi testata mai dur

E.b. | 24.07.2017

Donald Trump, preledinte SUA, intentioneaza sa-l numeasca pe seful singurului grup de analiza american dedicat studierii Europei Centrale si de Est, Wess Mitchell, pe postul de adjunct al secretarului de Stat pentru afaceri europene si eurasiatice.

Pe aceeași temă

 

 

Informaţia reiese dintr-un anunt facut de Casa Albă, difuzată de Radio Europa Libera
 

Este vorba despre postul ocupat pana in iarna de Victoria Nuland. 

 

Wess Mitchell declara in 2014, intr-un interviu acordat HotNew, ca vede in Romania un "battleground state" intre Occident si Rusia, iar democratia de aici va fi testata mai dur ca in alte tari.

 

In respectivul interviu, Wess Mitchell si-a expus pe larg opiniile despre rolul Romaniei in confruntarile dintre tarile occidentale si Rusia lui Vladimir Putin,  ca si despre interesul Rusiei de a destabiliza Romania.


Wess Mitchell, descris de Casa Alba drept un expert in relatii NATO si transatlantice, conduce din 2009 think tank-ul Center for European Policy Analysis (CEPA), pe care l-a fondat in 2005. In 2012, el a participat la campania candidatului republican la alegerile prezidentiale de atunci, Mitt Romney, caruia i-a oferit consiliere pe probleme de securitate nationala.

 

Daca va obtine aprobarea Senatului, el va ocupa o functie ramasa libera din 20 ianuarie, cand Victoria Nuland, numita de fostul presedinte Obama, a parasit postul in contextul preluarii presedintiei americane de catre Donald Trump.

 

Nuland a fost o persoana-cheie in contactele americane cu tarile central si est-europene si cu cele din fostul spatiu sovietic, mai ales in Ucraina, dupa declansarea conflictului din aceasta tara. Dar responsabilitatile functiei au fost impartite de noua Administratie, secretarul de Stat Rex Tillerson anuntand pe 7 iulie ca SUA vor avea un emisar special pentru Ucraina in persoana lui Kurt Volker, care pe parcursul ultimelor doua administratii americane a fost ambasador la NATO.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22