Oameni de știință independenți estimează că circa 76.000 de persoane sunt infectate cu coronavirus

Laurentiu Gheorghe | 31.01.2020

Concluzia unui studiu publicat în revista medicală The Lancet arată că 75.800 de persoane ar putea fi infectate cu coronavirus doar în orașul Wuhan din China, până pe 25.01.2020.

Pe aceeași temă

Principalele evoluții ale epidemiei cu coronavirus

  • În Marea Britanie au fost confirmate primele două cazuri de infecție cu coronavirus.

  • Cazurile confirmate din China se ridică, vineri, la 9.692 în creștere puternică față de 7.700 cu o zi mai devreme

  • Starea de spirit a investitorilor caracterizată de riscurile induse de epidemie afectează bursele internaționale.

  • Impactul virusului „nu este pe deplin reflectat” numărul comenzilor din industie raportat de China

  • Cel puțin două treimi din economia Chinei continuă să rămână închisă, deși vacanța prilejuită de Anul Nou Lunar ar fi trebuit să ia sfârșit.

  • Compania financiară Goldman estimează că epidemia cu coronavirus va tăia 0,4% din creștera PIB-ului SUA.

  • Statele Unite și Japonia și-au sfătuit cetățenii să evite călătoriile în China.

  • Școlile din Hong Kong rămân închise până pe 2 martie

  • Singapore închide granițele pentru cetățenii chinezi, prima națiune din sud-estul Asiei care ia o astfel de măsură drastică.

  • Peste 43 de companii aeriene au anunțat că și-au anulat zborurile spre China.

  • Franța își evacuează cu succes proprii cetățeni din China.

  • 1000 de cazuri suspecte de infectie cu virusul ucigas sunt „sub observație” în India

  • Numărul cazurilor confirmate oficial la nivel global se apropie de aproape 10.000

  • Banca JP Morgan reduce prognoza de creștere economică la nivel global.

  • Companiile United și Delta anunță anularea zborurilor spre China la presiunea sindicatului piloților.

  • Studiile independente sugerează că 75.800 de persoane sunt infectate în Wuhan, până pe 25 ianuarie.

  • Iranul anulează zborurile din și către China. Astfel se aliniază mai multor alte state care un renunțat la zborurile pe relația China.

  • Alte două companii aeriene majore, American Airlines și Delta au anunțat că-și anulează toate zborurile pe relația China, cel puțin până în luna aprilie. Analiștii se așteaptă ca măsura să intre efectiv în vigoare cam într-o săptămână pentru a permite celor care doresc să se întoarcă acasă să poată părăsi teritoriul chinezesc. Deocamdată SUA nu au anunțat oficial că interzic zborurile tuturor companiilor aeriene spre China.

  • Transportul public în Beijing este cu 84% mai scăzut la sfârșitul lunii ianuarie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când tradițional se încheie vacanța de Anul Nou Lunar chinezesc (CNBC).

Peste 75.800 de persoane infectate doar în Wuhan

Concluzia unui studiu publicat în revista medicală The Lancet arată că 75.800 de persoane ar putea fi infectat cu coronavirus doar în orașul Wuhan din China, până pe 25.01.2020.

„Nu toți cei care au contractat virusul 2019-nCoV au fost nevoiți să solicite tratament medical de specialitate. În timpul unor supraaglomerări a serviciilor de urgență în cazul unei epidemii în plină expansiune cauzată de un nou tip de virus, când capacitatea sistemului medical este depășită, multe dintre cazuri nu mai ajung să fie înregistrate în registrele oficiale ale spitalelor”, explică specialiștii americani explozia îmbolnăvirilor cu coronavirus.

În articol se arată că transmisibilitatea virusului denumit 2019-nCoV, precum și distribuția geografică a celor infectați, pare a fi mai mare și mai amplă decât se anticipa inițial. Aceasta deoarece epicentrul epidemiei, Wuhan, este un nod importat de comunicații, având la vest legături aeriene și feroviare cu Chengdu la vest, cu Guangzhou și Shenzhen la sud, Nanjing la est și Beijing la nord. Cum o mare parte din decembrie în focarul epidemiei virusul era necunoscut deși populația era expusă iar numărul călătoriilor la nivel ridicat virusul s-a răspândit „mult mai larg decât se prevedea inițial”, explică medicii epidemiologici.

China reclamă „panica inutilă”

Articolul integral il puteti citi AICI.

China acuză Occidentul de dezinformare

Ambasadorul Chinei la ONU, Xu Chen, a avertizat vineri, la Geneva, in legatura cu "panica inutila" si masurile de precautie "excesive" luate de unele tari in fata epidemiei provocate de noul coronavirus, considerata de OMS "o urgenta de sanatate publica la nivel international", relateaza AFP.

"Nu este nevoie sa intrati in panica inutil si nici sa luati masuri excesive", a declarat oficialul chinez in cadrul unei conferinte de presa de la Geneva, subliniind ca "OMS are incredere deplina in China".

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat ca restrictiile de circulatie a persoanelor si a marfurilor in timpul unei urgente de sanatate publica se pot dovedi "ineficiente", pot perturba distribuirea ajutorului si ar putea afecta economia in tarile afectate.

Vineri, OMS a subliniat ca inchiderea frontierelor poate fi contraproductiva, deoarece ar putea determina cetatenii sa calatoreasca ilegal, favorizand raspandirea epidemiei.

Și UE se implică în combaterea epidemiei

Comisia Europeana a anuntat vineri ca a decis alocarea a 10 milioane de euro pentru cercetari cu privire la epidemia cu coronavirus, iar Germania anunta ca un vaccin ar putea fi creat in cateva luni, relateaza dpa si EFE.

Comisia a lansat o procedura de urgenta pentru accesarea fonduri din programul sau de cercetare si inovare, banii urmand sa finanteze doua pana la patru proiecte.

"Ne preocupam sa limitam consecintele unei raspandiri potential mai ample a epidemiei cu coronavirus in Uniunea Europeana", a declarat comisarul european pentru cercetare Mariya Gabriel.

De asemenea, Comisia Europeana are in vedere ca cercetarile in cadrul acestor proiecte sa inceapa cat mai curand posibil, iar termenul limita pentru depunerea de proiecte este 12 februarie, in locul perioadei obisnuite de trei luni.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decretat joi ca epidemia provocata de noul coronavirus aparut in China si care s-a raspandit in mai multe regiuni ale lumii constituie ''o urgenta de sanatate publica la nivel international''.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22