Oamenii care se adăposteau în teatrul din Mariupol încep să fie scoși în viață de sub dărâmături

L. G. | 17.03.2022

Oamenii care se adăposteau într-un teatru din orașul Mariupol ies din clădire după ce a fost bombardată de aviația rusească, a declarat joi fostul șef al regiunii Donețk, relatează Reuters.

Pe aceeași temă

În momentul bombardamentului, se credea că sute de oameni, majoritatea femei și copii, se aflau în adăpostul de sub teatrul din centrul orașului Mariupol. Sute de mii de oameni au rămas blocați în orașul, aediat de trupele rusești, iar 2.500 de civili au fost uciși de armata rusă, estimează autoritățile ucrainene.

Se credea că sute de oameni s-au adăpostit în teatru pe fondul asediului rusesc al Mariupolului. Sute de mii de oameni sunt prinși în orașul de coastă și până la 2.500 de civili au murit în Mariupol, estimează oficialii ucraineni.

„După o noapte îngrozitoare în care nu se știa ce s-a întâmplat cu ei, avem în sfârșit o veste bună de la Mariupol în dimineața celei de-a 22-a zile de război. Adăpostul [teatrului] a reușit să reziste. Molozul și dărâmăturile sunt înlăturate. Oamenii care se adăposteau sunt în viață”, a scris joi fostul șef al regiunii Donețk, Serghei Taruta, într-o postare pe Facebook.

Nu era încă clar dacă toți cei care s-au adăpostit în teatru au supraviețuit.

După bombardamentul de miercuri, Consiliul Local Mariupol a distribuit o fotografie a clădirii distruse și a spus că forțele ruse au "distrus intenționat și cinic Teatrul Dramatic din inima orașului Mariupol".

„Avionul a aruncat o bombă într-o clădire în care se ascundeau sute de locuitori pașnici din Mariupol”, se arată în comunicat.

Potrivit imaginilor surprinse din satelit, în față și în spatele teatrului ucrainenii au scris cuvântul „copii”, pentru a atrage atenția aviației ruse să nu bombardeze clădirea.

The Russian word ДЕТИ, or "Children" is seen on the grounds of the Mariupol theater prior to being bombed.

De asemenea, tot miercuri, piscina publică din Mariupol, folosită de locuitori ca adăpost civil, a fost bombardată de aviația rusă, au anunțat oficialii locali, potrivit CNN.

Clădirea din nordul orașului a fost lovită de o bombă, potrivit imaginilor postate de guvernatorul regional Pavlo Kirilenko. Piscina orașului se află la circa 4 kilometri de clădirea teatrului din Mariupol

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22