Obama respinge acuzatiile lui Trump: Niciun om serios nu crede in fraudarea alegerilor

Vlad Toma | 19.10.2016

Barack Obama a respins afirmatiile lui Donald Trump, candidatul republicanilor la alegerile prezidentiale din SUA, legate de faptul ca alegerile prezidentiale din SUA ar putea fi fraudate, considerand ca declaratiile de acest tip fac rau democratiei americane.

Pe aceeași temă

 

Actualul presedintele considera ca afirmatiile lui Trump dovedesc inca o data ca aceasta nu este pregatit pentru functia pe care ar urma sa o ocupe in urma alegerilor, acuzandu-l ca foloseste tot felul de teorii conspirationiste pe care niciun om serios nu le poate crede.

 

Obama a afirmat ca acuzatiile lui Trump nu sunt bazate pe fapte, cu atat mai mult cu cat votul nici macar nu a avut loc inca: "Nu stiu daca te poti plange in acest sens inainte ca lucrurile sa aiba efectiv loc."

 

Pe fondul scandalului recent in care e implicat si a caderii in sondaje care i-a urmat, Trump a afirmat in mod repetat ca sistemul electoral al SUA ar fi masluit. El le-a cerut sustinatorilor sai sa monitorizeze sectiile de votare si sa fie atenti la persoanele care voteaza fara a avea dreptul sa o faca.

 

Guvernatorii republicani au respins insa aceste afirmatii, aratand ca nu exista niciun semn de coruptie la nivelul sistemului de vot din statele lor.

 

Presedintele american a mai spus ca astfel de declaratii despre masluirea alegerilor sunt lipsite de precedent in istoria SUA: "Eu nu am vazut niciodata, nici in perioada vietii mele, nici in intreaga istorie politica a SUA, un candidat la alegerile prezidentiale care sa incerce sa discrediteze alegerile inainte chiar ca votarea sa aiba loc. Astfel de afrimatii sunt lipsite de orice precedent", a mai spus Obama.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22