ONG-uri pentru ajutor umanitar reunite la Berlin au criticat lipsa de unitate a Europei

Iulian Popescu | 05.11.2015

Reprezentanții mai multor organizații internaționale pentru ajutor umanitar, reuniți miercuri la Berlin, au criticat lipsa de unitate a europenilor în acest dosar și au făcut un nou apel către țările din UE.

Pe aceeași temă

Gazda acestei reuniuni a fost ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, iar la întâlnire au mai participat șeful Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), William Swing, al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Elhadj As Sy, și reprezentantul special al secretarului general al ONU pentru migrație internațională și dezvoltare, Peter Sutherland.

 

Înaltul Comisar ONU pentru refugiați (UNHCR), Antonio Guterres, a îndemnat țările membre ale Uniunii Europene să repartizeze mai echitabil între ele această povară, majorând în același timp fondurile alocate organizației sale.

 

"Este absolut esențial ca toți membrii Uniunii Europene să urmeze exemplul Germaniei", a subliniat el, această țară deschizând larg porțile refugiaților și asumându-și angajamente financiare.

 

"Nu este o criză germană, este o criză europeană (...), a devenit o obligație morală pentru noi toți, atunci când vedem tragediile care au loc pe mare", unde refugiați, în special copii, se îneacă zilnic, a insistat Antonio Guterres.

 

 

"Aș descrie răspunsul european ca dezamăgitor, date fiind diviziunile care au apărut la lumina zilei", a declarat și Peter Sutherland.

 

Șeful diplomației germane a anunțat că țara sa va spori cu 75 de milioane de euro ajutorul financiar acordat agențiilor ONU care se ocupă de refugiați, după angajamentul din luna septembrie în valoare de 100 de milioane de euro.

 

UNCHR a informat în octombrie că se așteaptă ca în acest an 700.000 de migranți și refugiați să ajungă în Europa peste Marea Mediterană și cel puțin un număr egal în 2016.

 

La rândul său, Germania se așteaptă la peste 800.000 de solicitanți de azil în acest an, un număr record.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22