Pe aceeași temă
Stephen O'Brien, secretarul general al ONU pentru situatii de urgenta, a declarat ca "evacuarea pacientilor din Alep a devenit imposibila din cauza mai multor factori: greutatea cu care au fost obtinute aprobarile necesare de la autoritatile locale din estul orasului Alep, a conditiilor puse de grupurile armate non-statale si a obiectiilor ridicate de guvernul sirian contra acordarii de ajutor medical si a altor ajutoare in partea de est a orasului," anunta Reuters.
O'Brien a mai spus ca niciun pacient nu a fost evacuat in cele 3 zile in care trupele ruse au incetat focul saptamana trecuta.
"Sunt extrem de indignat ca soarta unor civili vulnerabili – oameni bolnavi, raniti, copii si batrani, care au mare nevoie de ajutor medical – ramane in mana unor grupari politice care nu vor sa ii puna deasupra ingustelor lor interese lor politice si militare", a mai spus el.
Sergei Shoigu, ministrul rus al Apararii, a anuntat zilele trecute ca Rusia nu va mai bombarda orasul sirian Alep, timp de cateva zile, pentru a permite civililor si rebelilor sa se retraga. Autoritatile ruse s-au angajat sa inceteze bombardamentele pentru a permite aceasta retragere.
Ministrul a precizat ca se va asigura siguranta a sase coridoare pentru evacuarea civililor, a ranitilor si a bolnavilor din estul orasului Alep. Rebelii vor putea iesi de asemenea din Alep, cu tot cu armele lor, pe doua coridoare speciale, anunta Reuters.
Rusia a fost criticata dur de SUA, Marea Britanie, Franta si Germania in urma bombardamentelor asupra orasului Alep. Tarile occidentale au anuntat de asemenea ca au in vedere sesizarea Curtii Penale de la Haga pentru investigarea atacului orasului Alep de catre fortele regimului Assad si de Rusia, acuzand existenta unor crime de razboi.