Orban incita la revolta impotriva UE: Ne devoreaza suveranitatea. Sclavie sau libertate!

Vlad Toma | 31.03.2016

Viktor Orban, premierul Ungariei, a tinut un discurs dur la adresa UE, de ziua nationala a tarii sale, in 15 martie. El a declarat ca UE ar ameninta suveranitatea nationala a Ungariei, comparand-o cu URSS si cu Imperiul Habsburgic.

Pe aceeași temă

 

Premierul maghiar a mai spus ca Ungaria si Polonia stiu cum sa scape de acest nou jug, facand referiri repetate la revolutiile maghiare din 1848 si din 1956 si cerandu-le cetatenilor maghiari sa hotarasca daca vor sa traiasca in sclavie sau in libertate. Orban a mai declarat ca in UE e interzis sa vorbesti despre problema migrantilor, acesta fiind principala amenintare pe care el o vede la adresa Ungariei si a Europei, considerand ca ea e orchestrata de autoritatile de la Bruxelles care ar proiecta in secret Statele Unite ale Europei.

 

Cititi cele mai importante declaratii ale premierului maghiar: (conform site-ului guvernului maghiar)

 

"Ca şi atunci, în bătăliile decisive pentru libertate, acum inimile maghiare se bucură pentru că aveam alături de noi o legiune poloneză… le urez bun venit fiilor naţiunii poloneze. Ca întotdeauna în istoria noastră comună din ultima mie de ani, stam alaturi de voi in lupta pentru libertatea si independenta tarii voastre. Suntem alaturi de voi si trimitem acest mesaj autoritatilor de la Bruxelles: mai mult respect pentru poporul polonez, mai mult respect Poloniei!

 

E un semn al soartei comune pe care o avem faptul ca o alta revolutie glorioasa, aceea din 1956, a inceput intre statuia lui Bem si piata Kossuth din Budapesta.

 

… Prin natura lor, maghiari au luptat intotdeauna pentru ceea ce e drept, atunci cand a fost nevoie... Revolutiile din Ungaria, din 1848 si din 1956, sunt păstrate de istoria modernă europeană printre cele mai glorioase amintiri ale lumii.

 

… Avem mostenirea noastra, poporul maghiar înca exista, suntem ceea ce suntem si vom fi ceea ce suntem…

 

Stim insa ca actuala constelatie Europeana este fragila… timpurile in care traim ne pun o intrebare… : Vom trai in sclavie sau in libertate?...

 

Destinul Ungariei este legat de acela al natiunilor europene, acestea fiind acum atat de legate intre ele incat astazi nu exista niciun popor, nici macar cel maghiar, care sa poata fi liber daca Europa nu este libera. Iar astazi Europa este fragila, slaba si bolnavicioasa ca o floare care este mancata de un vierme ascuns.

 

 

Astăzi... Europa, casa noastră comună, nu este libera... pentru ca libertatea începe cu rostirea adevărului. In Europa, astazi, este interzis sa spui adevarul. O botnita este o botnita chiar daca este facuta din matase. Este interzis sa spui ca astazi nu suntem martori la sosirea refugiatilor ci la amenintarea Europei de catre migratia in masa. Este interzis sa spui ca zeci de milioane (de migranti, n.red.) sunt gata să vină spre noi. E interzis sa spui ca migrantia va aduce terorismul si criminalitatea in tarile noastre. E interzis sa spui ca aceste mase de oameni care fac parte din alte civilizatii ne ameninta modul de viata, cultura, obieceiurile si traditiile noastre crestine.

 

E interzis sa spui ca, in loc sa se integreze, cei care au ajuns mai inainte si-au construit o lume a lor, cu propriile lor legi si idealuri, care distrug structurile milenare ale Europei. E interzis sa spui ca aceste lucruri nu se intampla accidentale si ca urma a unui lant neintentional de consecinte ci ca este vorba de o campanie orchestrata pentru a aduce mase de oameni pe pământul nostru.

 

E interzis sa spui ca la Bruxelles se elaboreaza scheme pentru a-i transporta pe straini cat mai repede si a-i aseza printre noi. E interzis sa spui ca scopul final este redesenarea hartii culturale si religioase a Europei, reconfigurarea fundatiilor sale etnice si eliminarea statelor natiune, care sunt ultimul obstacol in fata miscarii internationaliste.

 

E interzis sa spui ca autoritatile de la Bruxelles devora tot mai mult suveranitatea noastra nationala si ca astazi lucreaza pentru a forma Statele Unite ale Europei, plan pe care nimeni nu l-a autorizat.

 

… Astazi, dusmanii libertatii sunt diferiti de cei vechi, regali si imperiali, sau de cei sovietici care foloseau alte instrumente pentru a ne forta sa ne supunem. Astazi nu ne mai inchid, nu ne mai transporta in tabere de concentrare si nu mai trimit tancuri sa ocupe tarile loiale libertatii. Astazi, bombardamentele mass-mediei internationale, denunturile, amenintarile si santajul sunt suficiente sau au fost suficiente pana acum.

 

Popoarele Europei se trezesc, se regrupeaza si vor castiga teren.

 

UE nu va mai putea suprima adevarul. Popoarele Europei au inteles ca viitorul lor este in joc, nu doar prosperitatea, confortul si slujbele si ca sunt amenintate chiar securitatea si ordinea pasnica in care traiesc.

 

Popoarele Europei care pana acum au fost adormite de abundenta si de prosperitate au inteles ca principiile pe care a fost construita Europa sunt in mare pericol.

 

Europa este o comunitate de state crestine libere si independente... Acest pericol nu ne ameninta acum ca un razboi sau un dezastru natural, care iti iau pamantul de sub picioare intr-o secunda.

 

Migratia in masa este ca un curent de apa incet dar ferm care rupe malul. Apare ca actiune umanitara dar adevarata sa natura este ocuparea teritoriului, si castigul lor teritorial este pierderea noastra.

 

Cei care lupta pentru drepturile omului ne acuza ca suntem xenofobi… insa noi, de-a lungul timpului, i-am acceptat pe strainii care au vrut sa intre in familia noastra, dar nu ii vom accepta pe cei care, prin violente si impotriva vointei noastre, vor sa ne schimbe tara dupa propria lor imagine...

 

La inceput vorbesc de cateva sute, o mie sau doua mii de oameni relocati. Dar niciun lider UE nu poate jura ca aceste mii nu vor deveni zeci sau sute de mii...

 

Daca vrem sa luptam impotriva acestui fenomen trebuie sa blocam autoritatile de la Bruxelles. Marele pericol nu vine din partea celor care vor sa vina aici ci de la fanaticii internationalismului de la Bruxelles... Nu o sa le permitem acestora sa ne impuna fructul amar al polticii lor de imigratie cosmopolita.

 

Nu o sa aducem in Ungaria crima, terorismul, homofobia si antisemitismul. Nu vor exista zone urbane situate in afara legii, nu vor exista dezordini de masa sau revolte ale imigrantilor si nici gasti care sa ne vaneze femeile si fiicele.

 

Nu le vom permite altora sa ne spuna pe cine sa lasam in tara noastra... Intai ne spun pe cine trebui sa acceptam si apoi ne forteaza sa-i servim pe strainii din tara noastra. In cele din urma ne vor spune sa ne impachetam lucrurile si sa plecam de pe propriul nostru pamant.

 

Respingem deci schema de relocare fortata si nu vom tolera nici santajul, nici amenintarile. A venit timpul sa sunam alarma de avertizare. A venit timpul pentru opozitie si rezistenta. A venit timpul sa ne adunam aliatii, sa ridicam steagul natiunilor mandre, sa prevenim distrugerea Europei si sa-i salvam viitorul.

 

In acest scop ii chem pe toti cetatenii Ungariei, indiferent de partid, si pe toate natiunile Europei, sa se uneasca. Liderii si cetatenii Europei nu mai trebuie sa traiasca in doua lumi separate, trebuie sa reinstauram unitatea Europei. Nu putem fi liberi decat impreuna, daca toate popoarele Europei isi unesc fortele.

 

Atat in 1848 cat si 1956 s-a spus ca nu poate fi facut nimic impotriva imperiului Habsburgic si a URSS, care ne ocupau.

 

Astazi e scris in cartea destinului ca forte ascunse vor sa elimine tot ce este unic, autonom, vechi si national. Vor amesteca culturi, religii si populatii pana cand Europa noastra diversa si mandra va fi lipsita de vitalitate si va deveni docila.

 

Daca ne resemnam, soarta noastra va fi decisa de altii si vom fi inghititi de Statele Unite ale Europei.

 

Sarcina maghiarilor, a natiunilor din Europa Centrala si a altor natiuni europene care nu au pierdut simtul realitatii este sa apere, rescrie si sa transforme acest destin scris de altii.

 

Noi, ungurii si polonezii, stim cum sa facem asta. Am fost invatati ca doar daca esti suficient de curajos privesti pericolul in fata. Trebuie sa scoatem din uitare vechea virtute a curajului, sa ne turnam otel in coloanele vertebrale si sa raspundem unei singure intrebari importante, de care depinde viitorul Europei: Vom trai in sclavie sau in libertate ?

 

Aceasta este intrebarea. Raspundeti! Inainte, Ungaria ! Inainte, unguri !"

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22