Orban, premierul maghiar, in vizita la Moscova, pentru discutii despre migratie si gaz

Vlad Toma | 18.02.2016

Viktor Orban, premierul Ungariei, a efectuat o vizita la Moscova, unde s-a intalnit cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin. Cei doi au discutat despre criza migrantilor si despre actuala situatie a UE dar si despre aprovizionarea cu caz a Ungariei de catre Rusia.

Pe aceeași temă

 

Presedintele rus a spus ca “pentru a rezolva criza migrantilor trebuie mers la radacina si restabilite statele, economiile si administratia statelor din care acesti refugiati vin, pentru ca oamenii sa se poata intoarce in tarile lor. Trebuie create toate conditiile pentru aceasta dezvoltare, ceea ce inseamna, in primul rand, ca trebuie eliminat terorismul,” a spus Putin, citat de Euronews.

 

Orban a declarat ca le va cere partenerilor sai din UE sa nu prelungeasca sanctiunile impuse Rusiei in urma anexarii peninsulei Crimeea:

 

Pana la mijlocul acestui an, nu va mai fi posibil pentru UE sa reinnoiasca sanctiunile in mod automat. Sunt tot mai multe tari care vorbesc despre incetarea acestor sanctiuni si despre faptul ca trebuie sa existe dezbateri deschise in UE despre ceea ce trebuie facut in privinta sanctiunilor”, a spus Orban.

 

Cei doi lideri au ajuns de asemenea la un acord legat legat de aprovizionarea cu gaz rus a Ungariei, Moscova extinzand acest termen pana la sfarsitul anului 2019.

 

Ungaria este dependenta de gazul rusesc intr-o proportie mai mare de 80%, mai arata Euronews.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22