Parlamentul britanic, de acord cu alegerile anticipate din 8 iunie, propuse de premier

Dora Vulcan | 19.04.2017

Cu 522 de voturi pentru și 13 împotrivă, parlamentul britanic a fost de acord cu propunerea premierului Theresa May, de organizare a alegerilor anticipate pentru data de 8 iunie, anunță Digi 24.

Pe aceeași temă

 

 

 

Parlamentul Marii Britanii a aprobat miercuri propunerea premierului Theresa May privind organizarea de alegeri legislative anticipate pe data de 8 iunie, inaintea intrarii in linie dreapta cu negocierile pentru Brexit, anunta AFP.

 

 

 

Parlamentarii britanici au aprobat organizarea alegerilor cu 522 de voturi pentru si 13 impotriva, dupa o ora si jumatate de dezbateri.

 

 

 

Premierul Theresa May a anuntat marti declansarea alegerilor anticipate. Intr-o declaratie surprinzatoare pentru scena publica, May si-a motivat decizia prin lipsa de sustinere din Parlament fata de planul guvernului sau pentru mandatul de negociere cu UE pentru Brexit. Ultimul sondaj privind favoritul britanicilor pentru functia de premier o coteaza pe May cu 50% dintre optiuni, urmata la mare distanta de liderul laburist Jermey Corbyn, cu cotat cu 14 procente.

 

 

 

Sefa Guvernului conservator de la Londra incearca astfel sa profite, prin anuntul privind organizarea de alegeri anticipate in 8 iunie, de slabiciunea extrema a laburistilor in sondajele de opinie, dar si sa previna o eventuala rebeliune in propria tabara, in urmatorii doi ani care se anunta foarte dificili in negocierea conditiilor Brexitului, a scris marti AFP.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22