Pe aceeași temă
Acest lucru înseamnă, a explicat un europarlamentar pentru G4Media.ro, că eurodeputații nu vor mai avea voie în clădire și nu vor mai semna condica, nici nu vor încasa diurna de prezență (circa 350 de euro pe zi).
”Reuniunile organelor de conducere ale Parlamentului, sesiunea plenară, reuniunile ordinare și extraordinare ale comisiilor și ale grupurilor politice vor avea loc doar de la distanță, fără prezența fizică a altor persoane în afară de președinte și personalul indispensabil al secretariatului și al echipei tehnice”, se arată în mesajul transmis de președintele PE Europarlamentarilor.
Redăm mai jos mesajul transmis europarlamentarilor, obținut de G4Media.ro
”Având în vedere situația alarmantă a evoluției epidemiei de COVID-19, în special în Bruxelles, unde în prezent 4% din populație este infectată în fiecare lună, iar tendința este în creștere, și pentru a reduce la minimum riscurile pentru sănătatea deputaților, a personalului și a altor persoane care lucrează în Parlamentul European, Președintele a decis, la 27 octombrie 2020, că reuniunile organelor de conducere ale Parlamentului, sesiunea plenară, reuniunile ordinare și extraordinare ale comisiilor și ale grupurilor politice vor avea loc doar de la distanță, fără prezența fizică a altor persoane în afară de președinte și personalul indispensabil al secretariatului și al echipei tehnice.
În plus și acolo unde se justifică în mod corespunzător, pot fi organizate întâlniri în format trilog la nivel politic cu prezența fizică a unui număr limitat de participanți indispensabili în aceeași sală. Decizia a intrat în vigoare imediat și se aplică pe întreaga perioadă a lunii noiembrie.
Prin urmare, în această perioadă, numai deputații care prezidează fizic o ședință în clădirile Parlamentului sau deputații care sunt prezenți fizic în aceeași sală de ședințe într-un trilog la nivel politic își pot înregistra prezența direct în hemiciclu sau în sala de ședințe.
În consecință, Biroul Parlamentului European a decis, prin procedură scrisă la 28 octombrie 2020, că registrul central de prezență va rămâne temporar închis în perioada 2-30 noiembrie 2020.
Situația va fi reevaluată în lumina evoluțiilor viitoare și va face obiectul unei decizii ulterioare a președintelui”.
Context: Spitalele din Belgia au ajuns la începutul săptămânii aproape de capacitatea maximă la terapie intensivă, în timp ce membri ai personalului testaţi pozitiv la coronavirus sunt chemaţi să continue să lucreze atât timp cât nu prezintă simptome.
Belgia are cea mai mare rată de infecţie cu coronavirus dintre ţările Uniunii Europene, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor. Marţi, incidenţa infecţiei în ultimele 14 zile era de 1.390 la 100.000 de persoane.
Provincia Liege, în Valonia francofonă aproape de frontierele olandeză şi germană, a fost lovită foarte puternic.
Spitalele nu au nevoie doar de personal, dar şi paturile din unităţile de terapie intensivă sunt ocupate aproape în totalitate.
Unii pacienţi vor fi duşi în regiunea Flandra, a mai spus el.
Belgia a impus reguli mai stricte, inclusiv închiderea barurilor şi a restaurantelor şi o restricţie de circulaţie pe timp de noapte, împreună cu limite stricte pentru adunări.