Peste 150.000 de semnături împotriva statutului de Primă Doamnă pentru Brigitte Macron

E.b. | 06.08.2017

O petiție împotriva statutului de Primă Doamnă pentru Brigitte Macron, inițiativă lansată pe internet în urmă cu două săptămâni, a strâns până duminică peste 150.000 de semnături. Petiționarii dau asigurări că "denunță cu fermitate orice atacuri sexiste împotriva lui Brigitte Macron".

Pe aceeași temă


 

Cei care au semnat petiţia speră că vor opri proiectul președintelui francez, transmite AFP, preluată de Agerpres.

 

"Nu există niciun motiv pentru ca soția șefului statului să poată obține un buget din fonduri publice", afirmă petiția adresată președintelui Emmanuel Macron și prim-ministrului Edouard Philippe.

 

Petiția, care a adunat până acum 152.000 de semnături, a fost lansată, pe site-ul change.org, de Thierry Paul Valette, președintele mișcării politice Egalitatea Națională.

 

"Brigitte Macron dispune la ora actuală de o echipă de doi-trei colaboratori, ca și de doi secretari și doi agenți de securitate, ceea ce este suficient", mai afirmă textul, scoțând în evidență contextul de "economii"pe care dorește să le realizeze guvernul.

 

Petiționarii dau totuși asigurări că "denunță cu fermitate orice atacuri sexiste împotriva lui Brigitte Macron" și că "nu îi pun (acesteia) sub nicio formă sub semnul întrebării competențele".

 

"Cu toate acestea, într-o perioadă de moralizare a vieții politice franceze", prin adoptarea recentă a unui proiect de lege care interzice angajarea membrilor de familie drept colaboratori de către miniștri și parlamentari, "nu putem cauționa în mod decent inițiativa unui statut specific al soției" președintelui, susține textul.

 

În timpul campaniei prezidențiale, Emmanuel Macron a indicat că, dacă va fi ales, soția sa va avea "un rol public", fără a fi "remunerată de contribuabil", el invocând ieșirea "dintr-o ipocrizie franceză".

 

Tema statutului de Primă Doamnă a ajuns săptămâna trecută în Adunarea Națională, cu prilejul dezbaterii proiectelor de lege privind moralizarea vieții politice. Deputații stângii radicale au apărat fără succes un amendament pentru ca soției președintelui, ca și celor alor membrilor guvernului sau parlamentarilor, să nu li se poată pune la dispoziție resurse financiare

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22